«Παίξτε με τα παιδιά που έρχονται από την Ουκρανία» λέει ο Νορβηγός πρωθυπουργός στα παιδιά της χώρας του

«Παίξτε με τα παιδιά που έρχονται από την Ουκρανία» λέει ο Νορβηγός πρωθυπουργός στα παιδιά της χώρας του Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε προέτρεψε τα παιδιά της χώρας του να προσκαλέσουν παιδιά Ουκρανών προσφύγων να παίξουν μαζί τους και να τα κάνουν να νιώσουν ευπρόσδεκτα, καθώς η σκανδιναβική χώρα προετοιμάζεται να δεχθεί περισσότερους Ουκρανούς που τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τους.

Περίπου 14.000 Ουκρανοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν μέχρι στιγμής αναζητήσει καταφύγιο στη σκανδιναβική χώρα των 5,4 εκατομμυρίων από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, αν και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την άφιξη έως και 100.000 ανθρώπων.

«Αν πρόκειται να παίξετε σκάκι ή ποδόσφαιρο, προσκαλέστε τους να παίξουν μαζί σας», είπε ο Στέρε σε μια συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη αποκλειστικά σε παιδιά.

Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις σε εκπροσώπους της νορβηγικής κυβέρνησης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, όπως «πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο;», «θα επεκταθεί ο πόλεμος σε άλλες χώρες;», «τι είναι το ΝΑΤΟ;» και «Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει περισσότερα από πολέμους σε άλλες χώρες;»

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός είπε ότι, ενώ όλοι οι πόλεμοι είναι φρικτοί, ο πόλεμος στην Ουκρανία απέκτησε πρόσθετη σημασία επειδή μαίνεται πιο κοντά στη χώρα του. «Κάνει τα πράγματα πολύ αληθινά», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Νορβηγοί πολιτικοί απευθύνονται σε παιδιά στην εθνική τηλεόραση. Η προκάτοχος του Στέρε, Έρνα Σόλμπεργκ, είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις Τύπου αφιερωμένες σε παιδιά κατά τις πιο έντονες περιόδους της πανδημίας Covid-19.

Κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών πριν από δύο χρόνια, πολιτικοί ηγέτες συμμετείχαν σε μια ειδική συζήτηση με θέμα την παιδική τηλεόραση, αντανακλώντας μια ευρύτερη σκανδιναβική τάση να παίρνουν στα σοβαρά τις απόψεις των παιδιών.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ