Ουκρανία: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο Facebook Twitter
0

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν ένοπλο που είχε αποκλείσει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Κίεβο και απειλούσε να την ανατινάξει.

«Ο άνδρας συνελήφθη» ανέφερε η αστυνομία μέσω του Facebook. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης είναι ένας στρατιωτικός, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές «ένα κιλό εκρηκτικής ύλης» δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

«Είναι πολύ επικίνδυνος, είναι οπλισμένος και πυροβόλησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της αστυνομίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. Το πρακτορείο Interfac-Ukraine μετέδωσε δήλωση του δημάρχου του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος είπε ότι ο δράστης μάλλον ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει «προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης» αυτήν την ενέργεια του 42χρονου. Για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των συρμών του μετρό στη γέφυρα αυτή που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο. Επί τόπου έσπευσαν πολλά περιπολικά και τουλάχιστον ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Λόγω του αποκλεισμού της γέφυρας προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM