Oυάσινγκτον: Μπάιντεν και Ερντογάν «πολύ πιθανό» να συναντηθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Oυάσινγκτον: Μπάιντεν και Ερντογάν «πολύ πιθανό» να συναντηθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «είναι πολύ πιθανό» να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέικ Σάλιβαν αναμένεται να συζητηθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν ισχυρίζεται ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, αλλά σημείωσε ότι στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

Ο Σάλιβαν δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία ότι ο Μπάιντεν παρακολουθεί «πολύ στενά» μια έντονη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το θέμα.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM