Η Haven Shepherd ελάχιστα θυμάται από τη ζωή με τη βιολογική της οικογένεια. Ήταν ακόμη μωρό, όταν ο πατέρας και η μητέρα της στο Βιετνάμ αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν μαζί με το μωρό τους. Ζώστηκαν με εκρηκτικά, την εγκλώβισαν ανάμεσά τους και πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. 

 

Εκείνοι σκοτώθηκαν, η Haven επέζησε, όμως, χωρίς τα πόδια της. Λίγους μήνες μετά τα απανωτά χειρουργεία και τη σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή, υιοθετήθηκε με μεγάλη χαρά και γενναιοδωρία από μία οικογένεια Αμερικανών. Όπως λέει, έχει δυο αδελφούς, τέσσερις αδελφές και άπειρα ανίψια. 

 

«Από μικρή ήθελα να γίνω αθλήτρια. Σ' όποιον το έλεγα, εκτός από τα αδέλφια και τους γονείς μου που με ενθάρρυναν να το κάνω, συνήθιζε να με κοιτάει στα πόδια που έλειπαν από το κορμί μου. Όταν είμαι στο νερό για περίπου 2 με 4 ώρες ξεχνώ ότι φοράω πρόσθετα μέλη και νιώθω ελεύθερη», λέει.

 

Γιατί η Haven δεν είναι απλώς κολυμβήτρια υψηλών επιδόσεων. Είναι μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες που θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου και κυρίως ένα παιδί που μετά την οικογενειακή τραγωδία που βίωσε, κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει εδώ που έφτασε, αλλά ότι θα επιβιώσει καν... 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr