Ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέν, ενώπιον του Κοινοβουλίου, το οποίο συνήλθε εκτάκτως στην Αντίς Αμπέμπα.
Σημειώνεται ότι ο Ντεσαλέν διαδέχεται στην ηγεσία της κυβέρνησης τον Μέλες Ζενάουι, ο οποίος πέθανε στα μέσα Αυγούστου ύστερα από 21 χρόνια στην εξουσία.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ορκωμοσία του Ντεσαλέν έγινε παρουσία 385 εκ των 547 μελών του Κοινοβουλίου.
Ο 47χρονος νέος ισχυρός άνδρας της Αιθιοπίας στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του Μέλες Ζενάουι όσον αφορά «την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη της χώρας».
«Ο Μέλες θεωρείτο το παιδί του λαού. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο χωρίς καμία παρέκκλιση», τόνισε ο νέος πρωθυπουργός.
Ο Ντεσαλέν υποσχέθηκε να ενισχύσει «τη δημοκρατία» και να εργασθεί για την «προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τομείς στους οποίους ο Μέλες είχε επικριθεί.
Διεθνή /
Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ηλικία και άσκηση: Γιατί δεν πρέπει να προπονούμαστε σαν να είμαστε 30 όταν είμαστε 50
Κέιτ Μίντλετον-Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το πάρτι για να γιορτάσουν την πρόωρη μετακόμιση στο νέο τους σπίτι
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι πότε οι αιτήσεις και ποιοι παίρνουν έως 1.200 ευρώ
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αττική για 48 ώρες
Τζόναθαν Μπέιλι: Ο πιο σέξι άνδρας για το 2025, σύμφωνα με το People
σχόλια