Ομπάμα για Τραμπ: «Δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ένας σούπερ σταρ του NBA μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας»

Ομπάμπα για Τραμπ: «Δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ένας σούπερ σταρ του NBA μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ρατσιστικές αναφορές του Ντόνλαντ Τραμπ εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μετά τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και ο Μπάρακ Ομπάμα σχολίασε τις δηλώσεις του Τραμπ υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει πως ένας σούπερ σταρ του NBA, μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας»

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αν ήσασταν μαύροι ή από τη Λατινική Αμερική και νιώθατε ότι η κοινότητά σας παραμελείτε συχνά από τους πολιτικούς, πέρα από την εκλογική περίοδο. Καταλαβαίνω πώς αισθάνεστε. Όμως, γιατί πιστεύετε πως η απάντηση είναι να ψηφίσετε κάποιον που έχει μακρά ιστορία στο να υπονομεύει και να αδιαφορεί για τις κοινότητές σας, του οποίου η επιχείρηση μυνήθηκε γιατί δεν νοίκιαζε σε ανθρώπους σαν κι εσάς.


Που προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει πως ένας σούπερ σταρ του NBA, μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας. Που υπονοεί ότι κάθε Μεξικανός που περνάει τα σύνορα είναι εγκληματίας και βιαστής. Που διαδίδει γελοίες φαντασιώσεις ότι οι άνθρωποι από την Αϊτή τρώνε τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων. Που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κανόνισε ένας από τους υποστηρικτές του να πει αστεία σχετικά με μαύρους ανθρώπους που τρώνε καρπούζια και ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα νησί σκουπιδιών, πάνω στην σκηνή, στο Madison Square Garden. Πιστεύετε ότι αυτός είναι κάποιος που μπορεί να σας φροντίσει;»

«Ποιος είναι πιο Έλληνας; Ο Έλληνας ή εγώ;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, ρώτησε το κοινό αν απόλαυσε την προεκλογική του εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, μετά την οποία ξέσπασε σάλος για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Πουέρτο Ρίκο. «Έμοιαζε πολύ με τη σημερινή», είπε ο Τραμπ και συνέχισε λέγοντας πως έγιναν και οι δύο εκδηλώσεις σε γήπεδο μπάσκετ. Τότε, «θυμήθηκε» πως το Μιλγουόκι έχει πολύ καλή ομάδα μπάσκετ, λόγω του «Έλληνα». «Θα έλεγα ότι ο "Έλληνας" είναι πραγματικά καλός παίκτης, έτσι;», είπε αρχικά.

«Αλλά πείτε μου, ποιος είναι περισσότερο Έλληνας, εγώ ή ο "Έλληνας"; Εγώ θα έλεγα ότι είμαστε το ίδιο, σωστά;», διερωτήθηκε τότε με ξεκάθαρο ρατσιστικό υπαινιγμό.

«Είναι πολύ καλός παίκτης, μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στο NBA, στην πραγματικότητα, και λένε πως είναι και καλό παιδί, αλλά με τη βοήθειά σας, θα νικήσουμε την Κάμαλα Χάρις και θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», είπε ο Τραμπ, συγχέοντας ελαφρώς το τι ήθελε να πει με το πού κατέληξε τελικά την αποστροφή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM