Ομαδικός τάφος 200 ανθρώπων εντοπίστηκε στην Αιθιοπία

Ομαδικός τάφος 200 ανθρώπων εντοπίστηκε στην Αιθιοπία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στην ανατολική Αιθιοπία, στον οποίο πιστεύεται πως είναι θαμμένα περίπου 200 πτώματα. 

Ο τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Ορόμια με την περιφέρεια Σομάλι, στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος του Άμπντι Μοχάμεντ Όμερ, πρώην περιφερειάρχη της Σομάλι, 

Ο Μοχάμεντ Όμερ είναι αντιμέτωπος με δίκη για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνέργεια σε εγκλήματα μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έδρασε στην περιοχή.

Έχει ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί. Τον προηγούμενο μήνα η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως επιχείρησε να δραπετεύσει. 

Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να γίνει εκταφή των πτωμάτων. Δεν είναι ακόμη σαφές από πού είναι τα θύματα, σε ποια φυλή ανήκουν και πως βρήκαν το θάνατο. 

Ο Μοχάμεντ Όμερ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση την 6η Αυγούστου, έπειτα από πολυήμερα επεισόδια ανάμεσα σε μέλη διαφόρων φυλών.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον αξιωματούχο αυτό για σωρεία παραβιάσεων, ανάμεσά τους και βασανιστήρια. Πολίτες έχουν καταγγείλει ότι διέταξε επιθέσεις παραστρατιωτικών εναντίον αμάχων στην γειτονική επαρχία Ορόμια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η περιοχή σπαράσσεται από βίαια επεισόδια εδώ και δεκαετίες. Τα κυβερνητικά στρατεύματα συγκρούονταν με το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Ογκαντέν ωσότου τα δύο μέρη υπέγραψαν μια ειρηνευτική συμφωνία τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Διεθνή / Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Λέγεται Κέιτλιν Μπέρναρντ, είναι γυναικολόγος, ανέλαβε την πολυσυζητημένη περίπτωση άμβλωσης μίας 10χρονης εγκύου, επιζώσας βιασμού: τώρα η περίπτωσή της χρησιμοποιείται για να τρομοκρατηθεί κάθε ευσυνείδητος γυναικολόγος στις ΗΠΑ
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ