ΟΗΕ: Τουλάχιστον 138 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 138 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι τουλάχιστον 138 ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ, μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

 

Ανάμεσά τους και 38 άνθρωποι που σκοτώθηκαν την Κυριακή, οι περισσότεροι από αυτούς σε περιοχή της Γιανγκόν, της μεγαλύτερης πόλης της Μιανμάρ, αλλά και 18 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο.

 

Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους στη Μιανμάρ είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «καταδικάζει κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και τη συνεχιζόμενη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Μιανμάρ», τόνισε ο Στεφάν Ντούγιαριτς, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

 

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση του Γκουτέρες προς τη διεθνή κοινότητα να «δείξουν αλληλεγγύη προς τον λαό της Μιανμάρ και τις δημοκρατικές προσδοκίες τους».Νωρίτερα σήμερα, η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ με ανακοίνωσή της καταδίκασε το λουτρό αίματος στη χώρα, τονίζοντας ότι ο στρατός «αψηφά τις διεθνείς εκκλήσεις- μεταξύ άλλων και από το Συμβούλιο Ασφαλείας- για αυτοσυγκράτηση, διάλογο και πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».

 

Με πληροφορίες από AP

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ