ΟΗΕ: Οι θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη πρέπει να παραπεμφθούν σε διεθνές δικαστήριο

ΟΗΕ: Οι θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη πρέπει να παραπεμφθούν σε διεθνές δικαστήριο Facebook Twitter
EPA/OMAR ALHAYALI
0

Οι ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια της μάχης της Μοσούλης συνιστούν «διεθνή εγκλήματα» και θα πρέπει να παραπεμφθούν σε διεθνές δικαστήριο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρει σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως τα ιρακινά δικαστήρια δεν έχουν προς το παρόν δικαιοδοσία επί αυτών των εγκλημάτων.

  

Η οργάνωση καλεί το Ιράκ να αποδεχτεί τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την ποινική δίωξη θηριωδιών όπως η γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, ενώ προσθέτει ότι η διασφάλιση της δικαιοσύνης είναι κομβικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συμφιλίωσης διαρκείας στη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM