ΟΗΕ για Κυπριακό: Δεν θα πούμε κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία

ΟΗΕ για Κυπριακό: Δεν θα πούμε κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία Facebook Twitter
1

O αναπληρωτής εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Φαρχάν Χαγκ, απέφυγε να τοποθετηθεί στην ερώτηση, αν μπορεί ο γενικός γραμματέας και τα Ηνωμένα Έθνη να το υιοθετήσουν την θέση ότι μια «κανονική χώρα» όπως η Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργήσει με την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων σε περίπτωση που ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.


Ο κ. Χαγκ είπε ότι δεν έχει «κάτι ιδιαίτερα καινούργιο να αναφέρει για την Κύπρο» και παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα , μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά. Αν υπάρξει ένας νέος γύρος συνομιλιών, συνέχισε, τα Ηνωμένα Έθνη θα καταστήσουν σαφείς τις θέσεις τους.


Επίσης είπε ότι το μέλλον της Κύπρου εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις των δύο μερών. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρόκειται να πουν κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία, τόνισε. «Όπως γνωρίζετε, σ' αυτό το στάδιο, διανύουμε μια περίοδο περισυλλογής και ηρεμίας. Μετά από αυτό ελπίζουμε και αναμένουμε από τα μέρη ότι θα επιστρέψουν έτοιμα για να συνομιλήσουν», σημείωσε.


Σε αναφορά δημοσιογράφου στη διαρροή του εγγράφου «Συνάντηση ηγετών 4.7.17» στο οποίο, όπως είπε, μεταξύ άλλων ο Αντόνιο Γκουτέρες ήθελε μείωση των στρατευμάτων σε επίπεδο της Συνθήκης Συμμαχίας του 1960, και κληθείς να πει, εάν αυτή είναι η τελική θέση του γενικού γραμματέα, ο κ. Χαγκ δήλωσε ότι δεν κάνει σχόλια σχετικά με διαρρεύσαντα έγγραφα και ότι σε μια διπλωματική διαδικασία οι θέσεις θα εξελιχθούν μέσω των συζητήσεων μεταξύ των μερών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM