Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI
1

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στη κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει τις εξελίξεις στη συριακή κρίση.

Όπως μεταδίδει το Reuters,το Παρατηρητήριο επισήμανε ότι δεν είναι σαφές αν το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να ανατινάξει τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια ή αν τοποθέτησε τις νάρκες προκειμένου να εμποδίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/SANA

«Τοποθέτησαν τις νάρκες χθες. Έβαλαν μερικές και γύρω από το ρωμαϊκό θέατρο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο της ναρκοθέτησης», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/SANA

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, είπε ότι οι πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος τοποθετεί βόμβες στην Παλαμύρα «φαίνεται πως αληθεύουν», σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η πόλη είναι όμηρος στα χέρια τους, η κατάσταση είναι επικίνδυνη», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα, η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, τον Μάιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια