Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο με σταυρώσεις και βάρβαρες εκτελέσεις κρατουμένων

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο με σταυρώσεις και βάρβαρες εκτελέσεις κρατουμένων Facebook Twitter
Απόσπασμα από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ISIS
1

Mε τον κλοιό των συμμαχικών δυνάμεων στη Μοσούλη να γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός και τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μεγάλες ήττες του ISIS, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν και εντείνουν την προπαγάνδα τους που σκοπό έχει την τρομοκράτηση των περιοχών που είναι ακόμη στην κατοχή τους, αλλά και των δυνάμεων που τους μάχονται.

Ένα νέο βίντεο με βαρβαρότητες και εκτελέσεις δόθηκε πριν λίγα 24ωρα στη δημοσιότητα. Στο βίντεο καταγράφονται εκτελέσεις που γίνονται από μικρά παιδιά, αλλά και κρατούμενοι των τζιχαντιστών πάνω σε σταυρούς.

Το υλικό εκτιμάται πως περιέχει εκτελέσεις που έχουν γίνει σε όλη τη Συρία και το Ιράκ ενώ κάποια μίντια αναφέρουν πως μερικοί κρατούμενοι είναι χριστιανοί που έχουν συλληφθεί από τους τρομοκράτες.

Οι παρατηρητές εκτιμούν πως όσο οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζουν την προέλασή τους στη Μοσούλη με στόχο την απελευθέρωση, τόσο θα εντείνονται τέτοια περιστατικά δημοσιοποίησης βίντεο που στόχο έχουν την τόνωση του ηθικού στο εσωτερικό της οργάνωσης.

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο με σταυρώσεις και βάρβαρες εκτελέσεις κρατουμένων Facebook Twitter
Το βίντεο δείχνει μεταξύ άλλων και παιδιά να εκτελούν κρατουμένους
Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο με σταυρώσεις και βάρβαρες εκτελέσεις κρατουμένων Facebook Twitter

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε χθες από τους μαχητές του να «κρατήσουν» τη Μοσούλη, προπύργιο στο Ιράκ των τζιχαντιστών.


Πρόκειται για το πρώτο μήνυμα που απευθύνει φέτος ο επικεφαλής του ΙΚ, το οποίο μεταδόθηκε από το αλ Φουρκάν, ένα μέσο που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.


Στο μήνυμα αυτό ακούγεται μια φωνή --η οποία αποδίδεται στον αλ Μπαγκντάντι-- να καλεί τους μαχητές του ΙΚ να μην «υποχωρήσουν» μπροστά στον ιρακινό στρατό που προελαύνει προς τη Μοσούλη με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ προκειμένου να την ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές.


«Το να κρατήσετε τις θέσεις σας με τιμή είναι χίλιες φορές πιο ικανοποιητικό από το να υποχωρήσετε με ντροπή», τονίζει ο επικεφαλής των τζιχαντιστών απευθυνόμενος στους 3.000 με 5.000 μαχητές του που βρίσκονται στη Μοσούλη.


«Εσείς που επιζητείτε να μαρτυρήσετε! Ξεκινήστε τη δράση σας! Κάνετε τη νύχτα των άπιστων ημέρα», προσθέτει ο αλ Μπαγκντάντι. «Κατακάψτε ολοκληρωτικά τα εδάφη τους και κάντε το αίμα τους να κυλήσει σαν ποτάμι!».


Παράλληλα ο επικεφαλής του ΙΚ καλεί τους μαχητές του «να απαντήσουν σε όλες τις επιθέσεις», αλλά και να καταλάβουν τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.


Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Ιράκ, ο αλ Μπαγκντάντι κατηγορεί τους σουνίτες πολιτικούς της χώρας για «προδοσία» και επισημαίνει ότι στον ιρακινό στρατό οι στρατιώτες κρατούν σημαίες και φέρουν διακριτικά που τιμούν προσωπικότητες του σιιτικού ισλάμ.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ