Οι μπαλαρίνες της Ουκρανίας βρίσκουν καταφύγιο στο Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου

Οι μπαλαρίνες της Ουκρανίας βρίσκουν καταφύγιο στο Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/Iana Salenko
0

Οι Ουκρανές μπαλαρίνες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή βρήκαν ένα προσωρινό σπίτι στο Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί συνάδελφοί τους τούς βοηθούν παρέχοντάς τους χώρο εξάσκησης, διαμονή, ρούχα και συμβουλές για τη σταδιοδρομία τους.

Η πρίμα μπαλαρίνα Iana Salenko, χορεύει στο Βερολίνο από το 2005 αλλά γεννήθηκε στο Κίεβο και μπορεί να συμπάσχει με τους αγώνες των συναδέλφων της.

«Καταλαβαίνω τι νιώθουν τώρα. Να χάσουν τη δουλειά τους και να χάσουν τα πάντα», είπε σε συνέντευξή της στο Reuters.

«Θέλουν απλώς να τα παρατήσουν, δεν ξέρουν πώς να συνεχίσουν με αυτήν την κατάσταση. Οπότε, φυσικά, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτό με κάνει χαρούμενη. Και είναι πραγματικά ευγνώμονες για ό,τι μπορώ να τους προσφέρω», είπε.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι χορευτές και οι χορεύτριες από την Ουκρανία που ονειρεύονται μια μόνιμη θέση στο Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Staatsballett Berlin).

Και άλλοι χορευτές από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, είναι επίσης πρόθυμοι να συμμετάσχουν.


Σύμφωνα με τη δραματουργό του μπαλέτου Christiane Theobald, οι Ρώσοι καλλιτέχνες είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς το Staatsballett υπερηφανεύεται ότι είναι μία αγκαλιά για χορευτές που συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο.

«Είναι σημαντικό καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εμφανιστούν περιστατικά ρωσοφοβίας και ότι θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε ο ένας τον άλλον όπως πριν από τον πόλεμο», δήλωσε.

«Ο χορός ή η τέχνη γενικά υποτίθεται ότι συνδέει τους ανθρώπους, και ότι δεν αποκλείει κανέναν», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM