Οι ΗΠΑ ζητούν έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ - «Έχετε καθυστερήσει πολύ»

Οι ΗΠΑ ζητούν έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ - «Έχετε καθυστερήσει πολύ» Facebook Twitter
0

Στη Βόρεια Μακεδονία έφτασε σήμερα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, η οποία αναφέρθηκε στην ενταξιακή προοπτική της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης ζήτησε ταχεία εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, καθώς όπως είπε η χώρα έχει υλοποιήσει τα αναγκαία κριτήρια.

«Να γνωρίζετε πως στηρίζουμε σθεναρά τους στόχους σας και θέλουμε να δούμε την ΕΕ να πραγματοποιεί διακυβερνητικές διασκέψεις με τη Βόρεια Μακεδονία -και την Αλβανία- όσο το δυνατόν ταχύτερα. Έχετε καθυστερήσει πάρα πολύ. Έχετε κάνει τη σκληρή δουλειά, αναλάβει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σας αξίζει να προχωρήσετε γρήγορα. Το έχουμε πει στο παρελθόν, θα το πούμε ξανά: Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια και μεγαλύτερη ευημερία στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόνφριντ. 

Η ίδια τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και με την Αλβανία, λίγο πριν την επίσκεψή της στη χώρα. 

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM