Ούτε ένα 24ωρο μετά την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει 3.500 στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, μετά τον «όρκο» του Ιράν να εκδικηθεί για τον θάνατο του υποστράτηγου.

 

Σύμφωνα με την Washington Post, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει επιπλέον 3.500 χιλιάδες στρατιώτες από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στην Μ. Ανατολή για να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή. Οι δυνάμεις θα συνασπιστούν με το τάγμα περίπου 750 στρατιωτών που κατέφτασαν χθες στον Κουβέιτ, όπως εξήγησε αξιωματούχος που μίλησε στην Washington Post, υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

 

Οι στρατιώτες ανήκουν στο τμήμα της «ετοιμοπόλεμης μεραρχίας», μίας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας που είναι προετοιμασμένη να αναπτύσσεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού που επικαλείται η Washington Post, η υπόλοιπη μεραρχία διατάχθηκε να ετοιμαστεί επίσης για ανάπτυξη, αν και δεν έχει καταστεί σαφές το κατά πόσο θα υλοποιηθεί αυτό το μέρος του σχεδίου. 

 

Οι Αμερικανοί είχαν στοχεύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον Ιρανό υποστράτηγο τον οποίον είχαν επικηρύξει. «Κατόπιν εορτής» μάλιστα, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι πίσω πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος αμερικανικών στόχων, υπήρχαν τα ίχνη του Σουλεϊμανί, τον οποίο ο Τραμπ κατηγορούσε για τις δολοφονίες συνολικά 602 Αμερικανών.

 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες φαίνεται πως τον είχαν εντοπίσει και, μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, η Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» για την δολοφονία του, με ρουκέτες από μη επανδρωμένο drone, που έπληξαν την αυτοκινητοπομπή του δεύτερου πιο ισχυρού άνδρα στο Ιράν, ενώ μεταφερόταν από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε εισβολή στην πρεσβεία αντίστοιχα με εκείνη που είχε γίνει στην Τεχεράνη το 1979. Εν τω μεταξύ, όλες οι αμερικανικές πρεσβείες στον κόσμο έχουν τεθεί σε κατάσταση επικφυλακής, καθώς υπάρχουν φόβοι για την «εκδίκηση» που έχει ορκιστεί το Ιράν.

 

Οι Δημοκρατικοί διαμαρτυρήθηκαν που δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την επιχείρηση, αφού ο πρόεδρος Τραμπ επέλεξε να ενημερώσει μόνο Ρεπουμπλικανούς.

 

Με πληροφορίες από Washington Post

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr