Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Τετάρτη σε νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- εν μέσω εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

 

Ο πύραυλος τύπου Minuteman III, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί ακόμα και με πυρηνικά, έχει εμβέλεια περίπου 8.000 μίλια, γεγονός που σημαίνει ότι να πλήξει τη Πιονγιάνγκ.

 

Κατά τη δοκιμή, ο μη οπλισμένος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, διένυσε περίπου 4.200 μίλια (6.700 χλμ.) και κατέπεσε στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πάντως στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως επρόκειτο για μία δοκιμή ρουτίνας και δεν προοριζόταν να αποτελέσει επίδειξη δύναμης προς τη Βόρεια Κορέα. Τέτοιες δοκιμές του συγκεκριμένου πυραύλου γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο, σύμφωνα με μία άλλη εκπρόσωπο.

 

Σύμφωνα με τον Independent, οι ΗΠΑ διαθέτουν 450 τέτοιους πυραύλους και η σημερινή δοκιμή, η οποία χρειάστηκε 10 μήνες για να σχεδιαστεί, έγινε προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η ακρίβεια ενός οπλικού συστήματος που αποτελεί μέρος της πυρηνικής δύναμης των ΗΠΑ. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr