Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Τετάρτη σε νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- εν μέσω εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πύραυλος τύπου Minuteman III, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί ακόμα και με πυρηνικά, έχει εμβέλεια περίπου 8.000 μίλια, γεγονός που σημαίνει ότι να πλήξει τη Πιονγιάνγκ.

Κατά τη δοκιμή, ο μη οπλισμένος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, διένυσε περίπου 4.200 μίλια (6.700 χλμ.) και κατέπεσε στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πάντως στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως επρόκειτο για μία δοκιμή ρουτίνας και δεν προοριζόταν να αποτελέσει επίδειξη δύναμης προς τη Βόρεια Κορέα. Τέτοιες δοκιμές του συγκεκριμένου πυραύλου γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο, σύμφωνα με μία άλλη εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι ΗΠΑ διαθέτουν 450 τέτοιους πυραύλους και η σημερινή δοκιμή, η οποία χρειάστηκε 10 μήνες για να σχεδιαστεί, έγινε προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η ακρίβεια ενός οπλικού συστήματος που αποτελεί μέρος της πυρηνικής δύναμης των ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM