ΤΕΜΠΗ LIVE!

Οι δικηγόροι του Diddy ζητούν την αποφυλάκισή του: «Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο»

Οι δικηγόροι του Diddy ζητούν την αποφυλάκισή του: «Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο» Facebook Twitter
0

Οι δικηγόροι του Σον «Diddy» Κομπς υπέβαλαν επίσημο αίτημα για την αποφυλάκιση του πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι η συνεχιζόμενη κράτησή του στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Μπρούκλιν παραβιάζει τη δικαστική πολιτική των ΗΠΑ και δεν έχει προηγούμενο στην εφαρμογή του νόμου.

Ο Κομπς, ο οποίος κρίθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα αθώος για κατηγορίες εκβίασης και εμπορίας ανθρώπων, παραμένει υπό κράτηση ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας για την ποινή του στις 3 Οκτωβρίου, έχοντας καταδικαστεί μόνο για δύο πλημμελήματα που σχετίζονται με την «Εντολή για τη Μεταφορά για Πορνεία» (Mann Act).

Στο 12σέλιδο υπόμνημά τους προς τον δικαστή Αρούν Σουμπραμανιάν, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρουν ότι «κυριολεκτικά δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο» και ότι ο Κομπς «ίσως είναι ο μόνος άνθρωπος στις ΗΠΑ που κρατείται για πράξη που σχετίζεται με πληρωμή για συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων, χωρίς προσωπική συμμετοχή».

Η καταδίκη του αφορά δύο περιπτώσεις μεταφοράς ατόμων για συμμετοχή σε «freak offs», ερωτικά όργια με χρήση ναρκωτικών και παρουσία ανδρών συνοδών, τα οποία ο Κομπς φέρεται να παρακολουθούσε και να βιντεοσκοπούσε χωρίς να συμμετέχει. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι περιπτώσεις αφορούσαν μακροχρόνια σχέση του καλλιτέχνη με ενήλικες γυναίκες και δεν είχαν εμπορικό χαρακτήρα.

«Η δίωξη του Diddy και η συνεχιζόμενη κράτησή του συνιστούν ιστορική ανωμαλία στην εφαρμογή του νόμου Mann», αναφέρουν οι δικηγόροι, παραπέμποντας και σε εγχειρίδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 1953, που ορίζει ότι «ως γενικός κανόνας, δεν πρέπει να διώκονται μη εμπορικές υποθέσεις».

Ο δικαστής Σουμπραμανιάν είχε επικαλεστεί «ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς» του Κομπς, παραπέμποντας μεταξύ άλλων και σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που τον δείχνουν να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του, Κάσι Βεντούρα, σε διάδρομο ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες — υλικό που παρουσιάστηκε επανειλημμένα στη δίκη. Ωστόσο, οι δικηγόροι υπογραμμίζουν ότι ο πελάτης τους είχε ενταχθεί προληπτικά σε πρόγραμμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας πριν συλληφθεί και δεν συνιστά απειλή για κανέναν.

Ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του με εγγύηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, δεσμεύοντάς τον να παραμείνει στην οικία του στο Μαϊάμι, να μετακινείται μόνο για λόγους που σχετίζονται με την υπόθεση και να παραδοθεί το διαβατήριό του, υπό την εποπτεία των αμερικανικών δικαστικών υπηρεσιών.

Ο Combs αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών για τις δύο καταδίκες που σχετίζονται με τη μεταφορά για πορνεία. Η εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει ποινή από 51 έως 63 μήνες, ενώ η υπεράσπιση προτείνει εύρος 21 έως 27 μηνών. Μέχρι στιγμής, ο δικαστής δεν έχει απαντήσει στο αίτημα αποφυλάκισης.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM