O Τζον Μακέιν σταματά τη θεραπεία για τον καρκίνο

O Τζον Μακέιν σταματά τη θεραπεία για τον καρκίνο Facebook Twitter
(ΕPA)
0

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος για πάνω από ένα χρόνο δίνει μάχη με επιθετικό καρκίνου του εγκεφάλου, θα σταματήσει να υποβάλλεται σε θεραπεία. 

Η οικογένεια του Αμερικανού ήρωα πολέμου του Βιετνάμ έκανε την ανακοίνωση αυτή σήμερα, δείγμα πως ο βετεράνος πολιτικός βρίσκεται τις τελευταίες μέρες της ζωής του. 

O Μακέιν δεχόταν θεραπεία από τον Ιούλιο του 2017, όταν έγινε γνωστό πως πάσχει από γλοιοβλάστωμα, ενώ απέχει από τα καθήκοντα του σαν γερουσιαστής από τον Δεκέμβριο.

Τον Απρίλιο υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για μια λοίμωξη στο έντερο.

Η οικογένεια του έχει συγκεντρωθεί στην Αριζόνα και σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, ο θάνατος του αναμένεται σύντομα. 

«Ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες επιβίωσής του» ανέφερε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της ασθένειας και η ηλικία του Μακέιν -είναι 81 ετών- τον οδήγησαν στην απόφαση να διακόψει τη θεραπεία.

«Με τη συνήθη αποφασιστικότητά του, επέλεξε τώρα να διακόψει την ιατρική θεραπεία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 Ο Μακέιν, εκπροσωπεί την πολιτεία της Αριζόνα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και 35 χρόνια, ενώ ήταν αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008. 

Είναι γνωστός γιατί εξέφραζε πάντα τη γνώμη του χωρίς δισταγμό, ενώ είχε συγκρουστεί έντονα τα δύο τελευταία χρόνια με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Μακέιν «δεν ήταν ήρωας πολέμου» επειδή κρατήθηκε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ επί 5,5 χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα ότι του ίδιου «του αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίστηκαν».

Με πληροφορίες από Νew York Times, ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM