Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου θα είναι μόνο γυναίκες

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου θα είναι μόνο γυναίκες Facebook Twitter
Η 38χρονη Kate Bedingfield
0

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να στελεχώσει την ηγεσία της ομάδας Γραφείου Τύπου της προεδρίας του αποκλειστικά με γυναίκες.

Την ομάδα θα ηγηθεί η 38χρονη Kate Bedingfield, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών εκστρατείας του προέδρου ενώ η Jen Psaki που ήταν διευθύντρια επικοινωνίας του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι γραμματέας Τύπου.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει μια διαφορετική διοίκηση που θα εκπροσωπεί την ποικιλομορφία στη χώρα. «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη ανώτερη ομάδα επικοινωνιών του Λευκού Οίκου που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δήλωση. «Αυτές οι καταρτισμένες, έμπειρες επαγγελματίες της επικοινωνίας φέρνουν διαφορετική προοπτική στο έργο τους και μια κοινή δέσμευση για την καλύτερη οικοδόμηση αυτής της χώρας», πρόσθεσε.

Οι δύο κορυφαίοι βοηθοί τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα είναι οι Symone Sanders και Ashley Etienne. Σε αντίθεση με τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου, το γραφείο Τύπου δεν απαιτεί επιβεβαίωση της Γερουσίας. Μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο  Μπάιντεν αποκάλυψε τις πρώτες του επιλογές για κορυφαίες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η επιλογή του είναι «μια ομάδα που θα αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η Αμερική επέστρεψε» και πρόσθεσε ότι η ομάδα του θα κρατούσε τη χώρα «ασφαλή». Ο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου και σήμερα πρόκειται να λάβει την πρώτη προεδρική ημερήσια ενημέρωση η οποία κατέστη δυνατή με την ανακοίνωση πριν από μια εβδομάδα ότι η διαδικασία μετάβασης είχε ξεκινήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM