Ο Τραμπ «δεν πιστεύει» στα συμπεράσματα της έκθεσης για το κόστος της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ «δεν πιστεύει» στα συμπεράσματα της έκθεσης για το κόστος της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως «δεν πιστεύει» τα συμπεράσματα μιας κυβερνητικής έκθεσης για το κόστος της κλιματικής αλλαγής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι έχει διαβάσει μέρη έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης που προειδοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της χώρας έως το τέλος του αιώνα, αλλά είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

«Την έχω δει. Διάβασα μέρος της και είναι μια χαρά», δήλωσε ο Ρεπουμπλάνος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Σε ερώτηση για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προβλέπει η κυβερνητική έκθεση, η οποία συντάχθηκε από περισσότερους από 300 επιστήμονες έπειτα από ανάθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απάντησε «Δεν το πιστεύω».

Η έκθεση, η Τέταρτη Εθνική Αξιολόγηση για το Κλίμα (Fourth National Climate Assessment Volume II), που συντάχθηκε με εντολή του Κογκρέσου, με τη βοήθεια περισσότερων από 12 κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών στις ΗΠΑ (από το υπουργείο Γεωργίας έως τη NASA) και τουλάχιστον 300 επιστημόνων, υπογραμμίζει τον αντίκτυπο, όπως προβλέπεται, του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε κάθε γωνιά της αμερικανικής κοινωνίας, σε μια επιτακτική έκκληση για λήψη δράσης που βρίσκεται σε αντίθεση με την ατζέντα της διοίκησης Τραμπ, υπέρ των ορυκτών καυσίμων.

«Με τη συνεχιζόμενη αύξηση στις εκπομπές αερίων σε ιστορικά υψηλά, οι ετήσιες ζημίες σε ορισμένους οικονομικούς τομείς προβλέπεται να ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος του αιώνα, άνω του τωρινού ΑΕΠ πολλών αμερικανικών πολιτειών», σημειώνεται στην έκθεση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα πλήξει δυσανάλογα τους φτωχούς, θα υπονομεύσει την ανθρώπινη υγεία, θα καταστρέψει τις υποδομές, θα περιορίσει τη διαθεσιμότητα του νερού, θα μεταβάλλει τις ακτογραμμές και θα αυξήσει το κόστος στις βιομηχανίες, από τη γεωργία στην παραγωγή ενέργειας.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται στην έκθεση, ενώ οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ αυτών συχνότερες και ισχυρότερες καταιγίδες, ξηρασίες και πλημμύρες, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, οι προβλέψεις για επιπλέον ζημιές θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μειωθούν δραστικά: «Οι μελλοντικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή εξαρτώνται πρωτίστως από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα» σημειώνεται.

Πέρυσι ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Επίσης έχει περιορίσει μέτρα περιβαλλοντικής και κλιματικής προφύλαξης της περιόδου προεδρίας Ομπάμα για να ενισχύσει την παραγωγή εσωτερικών ορυκτών καυσίμων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM