Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αναρρώνει από «κολοσσιαίο» ατύχημα με ποδήλατο- «Το κράνος μου έσωσε τη ζωή»

Ρίτσαρντ Μπράνσον Facebook Twitter
0

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αναρρώνει έπειτα από «κολοσσιαίο»- όπως το χαρακτήρισε- ατύχημά του με ποδήλατο. 

Ο δισεκατομμυριούχος έπεσε πάνω σε συναθλητή του, με το ποδήλατο, κατά τη διάρκεια αγώνα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μάλιστα, σε blog που έγραψε, τόνισε ότι το κράνος ήταν αυτό που έσωσε τη ζωή του ίδιου και του άλλου ατόμου. 

Ο 71χρονος μετείχε σε αγώνα που διοργανώθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπική οργάνωση που έχουν ιδρύσει τα παιδιά του. Ο αγώνας περιελάμβανε ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, πεζοπορία και κολύμβηση. 

Στο σκέλος της ποδηλασίας, ο Μπράνσον κατέβαινε με τους υπόλοιπους λόφο, όταν σε μια απότομη στροφή διαπίστωσε ότι δεν «έπιαναν» τα φρένα του. 

Recovering from a colossal cycling crash (again!) Facebook Twitter

«Πάτησα και τα δύο φρένα μου, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Πήγαινα ολοένα και πιο γρήγορα. Οι επιλογές μου ήταν να πέσω από τον γκρεμό, να χτυπήσω το αυτοκίνητο ή να πέσω πάνω στον Φέλιξ (Στελμάστσεκ)», είπε, αναφερόμενος σε συναθλητή του. 

«Έπιασα και τα δύο φρένα όσο πιο σφιχτά μπορούσα- μετά έμαθα ότι έπρεπε να είχα δοκιμάσει να αφήσω το ένα και να το πατήσω πάλι- αλλά δεν δούλεψαν. Φώναξα στον Φέλιξ “τα φρένα δεν δουλεύουν” αλλά δεν είχε ευκαιρία να κάνει στην άκρη. Συγκρουστήκαμε δυνατά», συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος. 

Recovering from a colossal cycling crash (again!) Facebook Twitter

«Πέσαμε και οι δύο από τα ποδήλατά μας, τα κεφάλια και τα σώματά μας χτύπησαν με φόρα στον δρόμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κράνη έσωσαν τη ζωή μας και δεν ήταν η πρώτη φορά», τόνισε. 

«Μείναμε και οι δύο ξαπλωμένοι στον δρόμο καθώς η υπόλοιπη ομάδα συγκεντρωνόταν γύρω μας. Έμεινα ακίνητος, ελπίζοντας ότι δεν είχα μείνει παράλυτος. Αργά, κίνησα τα άκρα μου και ήμουν ανακουφισμένος που ανταποκρίθηκαν. Ευτυχώς και ο Φέλιξ ήταν εντάξει», συνέχισε. Ο συναθλητής του σχολίασε αστειευόμενος ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος τον πετά από τον δρόμο και του ζητά συγγνώμη προκαταβολικά. «Ήταν πολύ ευγενικό», συμπλήρωσε. 

Ο Μπράνσον και ο συναθλητής του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο επιχειρηματίες έχει εκδορές, μελανιές, ένα «εξαιρετικά μεγάλο εξόγκωμα» στο ισχίο και ένα «τεράστιο» αιμάτωμα στο πόδι. «Αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», παραδέχθηκε και υπενθύμισε ότι είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημά του με ποδήλατο, έπειτα από ένα που είχε το 2016. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ