O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα

O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter
0

Καθώς ο τυφώνας Δέλτα έπληττε τη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, ο Ρικάρντο Πιμεντέλ άνοιξε το σπίτι του προφέροντας ασφαλές καταφύγιο σε περίπου 300 σκυλιά.


Ωστόσο πέρα από τα σκυλιά, ο άνδρας φιλοξένησε δεκάδες γάτες στο δωμάτιο του γιου του ενώ την ίδια ώρα το δωμάτιο της κόρης του χρησίμευσε ως καταφύγιο για νεοσσούς, λαγουδάκια και σκαντζόχοιρους και ένα αίθριο έγινε καταφύγιο για ένα κοπάδι προβάτων.

O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter
O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το σπίτι μύριζε τρομερά», λέει. «Αλλά, άξιζε τον κόπο: όλα τα ζώα επέζησαν της καταιγίδας». «Δεν έχει σημασία αν το σπίτι είναι βρώμικο, γιατί μπορεί να καθαριστεί. Τα πράγματα που έσπασαν μπορούν να επιδιορθωθούν ή να αγοραστούν ξανά, αλλά, αυτό που είναι όμορφο είναι να βλέπουμε τα ζώα χαρούμενα, υγιή και ασφαλή, χωρίς πληγές και με τη δυνατότητα υιοθεσίας τους».

Όλα ξεκίνησαν με δημοσίευση στα social media στις 6 Οκτωβρίου. Ο Ρικάρντο είπε στους φίλους του ότι είχε κόψει κλαδιά και είχε ενισχύσει τα παράθυρα στο καταφύγιο Tierra de Animales που ίδρυσε πριν από μια δεκαετία περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Κανκούν, όπου ζει επίσης με την οικογένειά του. Προειδοποίησε επίσης πως φοβόταν για την καταστροφική δύναμη του τυφώνα. Ανησυχώντας ότι τα καταστήματα ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά μετά την καταιγίδα, οδηγώντας σε έλλειψη τροφίμων, ζήτησε δωρεές.

O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter

«Αν ζούσα με μόλις 10 ή 20 σκυλιά, δεν θα ανησυχούσα πολύ, αλλά εδώ έχουμε εκατοντάδες ζώα και δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να μην έχουμε αρκετό φαγητό», είπε. Για να κρατήσει τα ζώα ασφαλή από την επικείμενη καταιγίδα, τα μετέφερε μέσα στο σπίτι του. Χρειάστηκαν ώρες για να οδηγήσουν τα εκατοντάδες σκυλιά στο εσωτερικό με λουρί.

O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter

Ο Ρικάρντο ήταν τόσο απασχολημένος εν μέσω καταιγίδας που δεν γνώριζε ότι μια φωτογραφία από το γεμάτο ζώα εσωτερικό του σπιτιού του είχε έγινε viral στα social media. Στη συνέχεια, άρχισε έκπληκτος να δέχεται δωρεές από όλο τον κόσμο. Μερικά σκυλιά που ζουν στο Tierra de Animales διασώθηκαν από παράνομες κυνομαχίες και άλλα είχαν κακοποιηθεί βάναυσα. Με τα χρόνια, πολλά έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες στο Μεξικό, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

«Θα θέλαμε να ελπίζουνε ότι χάρη σε όλη αυτή την προσοχή, κάποιος θα ήθελε να είναι μέρος της ιστορίας και να λέει πως υιοθέτησε ένα σκυλί που σώθηκε από τον διάσημο τυφώνα», λέει καθώς έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο.

O Ρικάρντο έβαλε στο σπίτι του 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM