Ο οίκος Fitch αναβάθμισε στο ΒΒ+ την οικονομία της Κύπρου

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε στο ΒΒ+ την οικονομία της Κύπρου Facebook Twitter
0

Μόλις ένα σκαλί πριν από την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται πλέον η Κύπρος. Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο οίκος Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο νόμισμα κατά μία βαθμίδα, από ΒΒ σε BB+.

Αιτιολογώντας την αξιολόγησή του ο οίκος Fitch αναφέρει ότι η ευελιξία της εξωτερικής χρηματοδότησης της Κύπρου βελτιώθηκε σημαντικά, αφότου η χώρα έφυγε από το πρόγραμμα μακρο-οικονομικών προσαρμογών, τον Μάρτιο του 2016.

Η κυπριακή κυβέρνηση, προσθέτει, αξιοποίησε τις διεθνείς αγορές τον Ιούνιο του 2017 και οι εξωτερικές πληρωμές τόκων προβλέπεται να μειωθούν στο 6,6% των εσόδων ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τα έτη 2018-2019 από 16,2% κατά μέσο όρο το 2011 - 2012.

Η Κύπρος, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, προσελκύει μεγάλες ξένες άμεσες επενδύσεις στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού, της ενέργειας και της εκπαίδευσης.

Τα ταμειακά αποθέματα ανέρχονταν σε 1,12 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2017, καλύπτοντας τις αναμενόμενες ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης για το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Διεθνή / Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη κρίση στέγασης, την οποία οι αρχές αποδίδουν εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση των ακινήτων για τουριστική εκμετάλλευση μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb
LIFO NEWSROOM
Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM