Ο Μπόι Τζορτζ επιστρέφει κλεμμένη εικόνα του Χριστού στην Εκκλησία της Κύπρου

Ο Μπόι Τζορτζ επιστρέφει κλεμμένη εικόνα του Χριστού στην Εκκλησία της Κύπρου Facebook Twitter
0

Ο βρετανός, πρώην τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος, «Culture Club», Μπόι Τζορτζ, συμφώνησε να επιστρέψει στην Εκκλησία της Κύπρου μία εικόνα του Χριστού που ήρθε στην κατοχή του 11 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Ο διάστημος τραγουδιστής αγόρασε την εικόνα από έναν έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο το 1985 χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή της. 

«Ευτυχώς η εικόνα επιστρέφει στο νόμιμο σπίτι της» δήλωσε ο Μπόι Τζορτζ. «Είμαι φίλος της Κύπρου και φρόντιζα την εικόνα επί 26 ολόκληρα χρόνια» πρόσθεσε.

Και συνεχίζει: «Ανυπομονώ να δω την εικόνα να επιστρέφει στην Κύπρο αρχικά και στη συνέχεια στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου από όπου και αφαιρέθηκε παράνομα».

Ο επίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του, καθώς ο Μπόι Τζορτζ του παραδίδει την εικόνα σε εκκλησία στο βόρειο Λονδίνο. 

Η χειρονομία αυτή, τόνισε ο επίσκοπος, έγκειται στις γενικότερες προσπάθειες που κάνει η εκκλησία της Κύπρου για τον επαναπατρισμό κλεμμένων πνευματικών θησαυρών.

Από το www.in.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM