Ο Μαδούρο υποχώρησε - Επέστρεψε τις εξουσίες στo κοινοβούλιο

Ο Μαδούρο υποχώρησε - Επέστρεψε τις εξουσίες στo κοινοβούλιο Facebook Twitter
3

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, που θεωρείται φίλα προσκείμενο προς τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ανακάλεσε σήμερα την απόφασή του να αναλάβει αυτό την άσκηση των εξουσιών του Κοινοβουλίου, στο οποίο την πλειοψηφία διαθέτει η αντιπολίτευση, λίγες ώρες μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που συντάραξαν τη χώρα.


Η σχετική ανάκληση, η οποία δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ακυρώνει την προηγούμενη της 30ης Μαρτίου με την οποία αποφάσιζε να αποσπάσει τις εξουσίες από το Κοινοβούλιο και να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία των βουλευτών.

Η απόφαση τούτη είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και σημαδεύτηκε από περαιτέρω κοινωνική και πολιτική κλιμάκωση στην δοκιμαζόμενη από την κρίση πετρελαιοπαραγωγική χώρα.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM