Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές

Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές Facebook Twitter
Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές (EPA)
0

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη σήμερα και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση τον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Την είδηση μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, με τον Κινέζο πρόεδρο να είναι από τους ελάχιστους παγκόσμους ηγέτες που περίμεναν εβδομάδες μέχρι να συγχαρούν τον εκλεγμένο πρόεδρο.

Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπάιντεν στις 13 Νοεμβρίου, ο Σι δεν είχε κινηθεί επίσημα.

Στο μήνυμα προς τον Μπάιντεν, ο Σι είπε ότι «η προώθηση της υγιούς και σταθερής ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ» είναι προς το συμφέρον των δύο μερών και των προσδοκιών της διεθνούς κοινότητας.

Πρόσθεσε δε, ότι ελπίζει πως και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να «διατηρούν το πνεύμα της αποφυγής συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων, του αμοιβαίου σεβασμού και της win-win συνεργασίας» και να επικεντρώνονται στη διαχείριση των διαφορών για να «προωθήσουν τον ευγενή σκοπό της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης», όπως ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Wang Qishan έστειλε επίσης ένα συγχαρητήριο μήνυμα στην εκλεγμένη ομόλογό του, Καμάλα Χάρις.

Οι περισσότεροι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές μεγάλες δυνάμεις, όπως το Μεξικό, η Βραζιλία και η Ρωσία, που δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το Κρεμλίνο, για παράδειγμα, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξει επίσημη αναγνώριση της νίκης του Μπάιντεν έως ότου τελειώσει η «εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση» στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες του Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM