Ο άντρας που κρατούσε μια σερβιέτα: ταινία του Bollywood σπάει το ταμπού της περιόδου στην Ινδία

0

To "Pad Man" (ελ. αποδ.: ο άντρας που έφτιαξε τη σερβιέτα) είναι η πρώτη ταινία στην οποία το Bollywood σπάει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της Ινδίας, την ανοιχτή συζήτηση για την περίοδο.

Το φιλμ εστιάζει στην αληθινή ιστορία του Arunachalam Muruganantham, ενός ανθρώπου που όταν συνειδητοποίησε τις ανθυγιεινές μεθόδους με τις οποίες η γυναίκα του προσπαθούσε να αντιμετωπίσει κάθε μήνα την περίοδο της, αποφάσισε να βρει μια λύση.

Και για εκείνην, αλλά και όλες τις γυναίκες της Ινδίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε σερβιέτες και ταμπόν, τόσο λόγω των μισογυνιστικών στερεοτύπων, όσο και εξαιτίας της ακρίβειας που συναντούν σ' αυτά τα προϊόντα πρώτης ανάγκης. 

Ο προβληματισμός του Muruganantham πάνω σ' αυτό το σοβαρό ζήτημα τον έκανε εφευρέτη: κατασκεύασε ένα μηχάνημα που μπορούσε να παράγει φθηνές σερβιέτες και ένα δίκτυο διανομής που εξυπηρετούσε τις ανάγκες χιλιάδων γυναικών της χώρας του. Η παραγωγός της ταινίας λέει ότι ποτέ δεν περίμενε την επιτυχία ενός φιλμ που προοριζόταν για ντοκιμαντέρ πάνω σε μια αληθινή ιστορία. 

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Twinkle Khanna, παραγωγός και συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ήταν σημαντικό να πείσει αυτόν τον άντρα να γίνει η προσωπική του ιστορία ταινία.

"Αν οι Ινδοί βλέπουν ένα από τα είδωλα τους με μία σερβιέτα στο χέρι (σ.σ.: η παραγωγός αναφέρεται τόσο στον σούπερ σταρ του Bollywood, Akshay Kumar, όσο και στον εφευρέτη), τότε τα μισά από τα ταμπού αυτής της χώρας έχουν διαλυθεί στη στιγμή", λέει με μία κάποια περηφάνια... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Διεθνή / Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Ο υπερκορεσμός της πόλης από νεαρούς Άγγλους που μεταξύ άλλων κατουράνε παντού ή μπλέκουν μεθυσμένοι σε καυγάδες, έχει προξενήσει εδώ και χρόνια αντιδράσεις, με τις αρχές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
NEWSROOM
Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Διεθνή / Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονεία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Πρωτοφανείς διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Ισραήλ κλονίζουν για πρώτη φορά τον αλαζόνα ακροδεξιό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επειχειρεί να ελέγξει ασφυκτικά την δικαστική εξουσία της χώρας.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ