ΤΩΡΑ

NYT: Ο FDA αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο της Pfizer την ερχόμενη εβδομάδα

NYT: Ο FDA αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο της Pfizer την ερχόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα, επισπεύδοντας περαιτέρω τη σχετική διαδικασία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι New York Times. 

Η ρυθμιστική αρχή εργαζόταν για να ολοκληρώσει τη διαδικασία την Παρασκευή, αλλά ακόμη επεξεργάζονται τα έγγραφα και γίνονται διαπραγματεύσεις με την εταιρεία. Οι πηγές της εφημερίδας επεσήμαναν ότι η έγκριση μπορεί να καθυστερήσει λίγες ημέρες, αν κάποια από τα στοιχεία της αξιολόγησης απαιτούν περισσότερο χρόνο. 

Έως τώρα, το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται στις ΗΠΑ με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Η πλήρης έγκριση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για μία σειρά απαιτήσεων για εμβολιασμό από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, που περίμεναν αυτή την κίνηση προτού επιβάλλουν τη σχετική υποχρεωτικότητα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ. 

Παράλληλα, αξιωματούχοι της Υγείας ελπίζουν ότι η πλήρης έγκριση του εμβολίου θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων Αμερικανών που ήταν διστακτικοί επειδή έως τώρα το σκεύασμα χορηγούνταν με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, κάτι που ανέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση. 

Κάποια πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να θέσουν ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό, μόλις το σκεύασμα εγκριθεί πλήρως, σύμφωνα με τους ΝΥΤ. Επίσης, το Πεντάγωνο αυτό τον μήνα ανέφερε ότι σχεδιάζει να κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τα 1,3 εκατ. μέλη των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, ή νωρίτερα αν ο FDA ενεργήσει πιο γρήγορα. 

Μόλις πάρουν την πλήρη έγκριση, οι Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν γρήγορα να ζητήσουν από τον FDA να εγκρίνει μία τρίτη, ενισχυτική, δόση του εμβολίου τους. Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την ενισχυτική δόση 8 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης, με αρχή από τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Η Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την επόμενη εβδομάδα την κατάθεση των δεδομένων που σύμφωνα με την εταιρεία δείχνουν ότι μία τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική. 

O FDA ακόμη αξιολογεί την αίτηση της Moderna για πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό. Η απόφαση αναμένεται αρκετές εβδομάδες έπειτα από την αντίστοιχη για το σκεύασμα των Pfizer/ BioNTech. Επίσης, η Moderna σχεδιάζει να καταθέσει τον Σεπτέμβριο τα δεδομένα της για μία ενισχυτική δόση του εμβολίου της. 

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM