NYT: Κουλτούρα φόβου στην εταιρεία που διαχειρίζεται την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς

Μπιλ Γκέιτς: Ο οικονομικός διαχειριστής του είχε δημιουργήσει «καθεστώς φόβου» στο προσωπικό, σύμφωνα με αναφορά Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο άνθρωπος, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας του Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών για την συμπεριφορά του.

Μεταξύ των αναφορών, είναι μαρτυρίες για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια αλλά και αναφορές που τον θέλουν να δείχνει γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο προσωπικό του, σύμφωνα με τους New York Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι είχαν μιλήσει στον Μπιλ Γκέιτς για τον επί 27 χρόνια, διαχειριστή της περιουσίας του, Μάικλ Λάρσον.

Ο 61χρονος Λάρσον, κατηγορείται για μοτίβο κακής συμπεριφοράς στην εταιρεία διαχείρισης χρημάτων του κ. Γκέιτς Cascade Investment, σύμφωνα με 10 πρώην υπαλλήλους καθώς και άλλους που έχουν γνώση των τεκταινόμενων στην εταιρεία, γράφουν οι New York Times.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Μάικλ Λάρσον, ο οποίος διευθύνει την Cascade Investments, υπεύθυνη διαχειρίστρια εταιρείας του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, είχε δημιουργήσει μια «κουλτούρα φόβου», όπου σημειώθηκαν περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς σε εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τους NYT, ο Λάρσον «έκρινε τις γυναίκες εργαζόμενες με βάση την ελκυστικότητά τους, έδειξε στους συναδέλφους γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο Διαδίκτυο και σε αρκετές περιπτώσεις έκανε ακατάλληλα σεξουαλικά σχόλια. Έκανε ρατσιστικό σχόλιο και σε έναν μαύρο υπάλληλο». «Εκφοβίζει τους άλλους. Όταν μια υπάλληλος είπε ότι θα έφευγε από την Cascade, ο κ. Λάρσον αντέδρασε προσπαθώντας να βλάψει την τιμή της μετοχής της εταιρείας, στην οποία σχεδίαζε να ενταχθεί (η υπάλληλος)» αναφέρουν τα στοιχεία.

Σε μια δήλωση προς την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος της Cascade είπε ότι «Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Λάρσον έχει διαχειριστεί πάνω από 380 άτομα, και υπήρχαν λιγότερες από πέντε καταγγελίες που σχετίζονται με αυτόν συνολικά. Οποιοδήποτε παράπονο, διερευνήθηκε, αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα, εξετάστηκε πλήρως και κανένα δεν άξιζε την απόλυση του κ. Λάρσον».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Λάρσον είπε στους Times ότι «Το να αποκαλούμε το Ίδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς, ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας είναι άδικο για τους 160 επαγγελματίες που απαρτίζουν την ομάδα μας και τον πολιτισμό μας».

Η Κόρτνεϊ Γουέιντ, εκπρόσωπος της Μελίντα Γκέιτς δήλωσε πως «Η Μελίντα καταδικάζει κατηγορηματικά την ασέβεια και την ακατάλληλη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Δεν γνώριζε τους περισσότερους από αυτούς τους ισχυρισμούς, δεδομένης της έλλειψης ιδιοκτησίας και ελέγχου (από πλευράς της) του Ιδρύματος».

Υπενθυμίζεται ότι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις αρχές του μήνα, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί ως ζευγάρι. Ωστόσο, σύντομα ήρθαν στο φως δημοσιεύματα που ήθελαν την Μελίντα Γκέιτς να αναζητά λύση μέσω διαζυγίου ήδη από δύο χρόνια πριν. Αιτία μεταξύ άλλων, φέρεται πως ήταν και η σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπσταιν.

Με πληροφορίες των New York Times/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM