Νότια Αφρική: Το κράτος «παγίδευσε» 4.000 εργάτες σε παράνομο ορυχείο - Δεν τους δίνουν τρόφιμα και νερό για να τους συλλάβουν

Νότια Αφρική: Το κράτος «παγίδευσε» 4.000 εργάτες σε παράνομο ορυχείο - Δεν τους δίνουν τρόφιμα και νερό για να τους συλλάβουν Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής «παγίδευσε» 4.000 ανθρακωρύχους σε παράνομο ορυχείο, στερώντας τους τρόφιμα και νερό, προκειμένου να τους αναγκάσει να βγουν στην επιφάνεια και να συλληφθούν.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής λέει ότι δεν θα βοηθήσει τους περίπου 4.000 ανθρακωρύχους που βρίσκονται μέσα σε ένα ορυχείο που έχει σταματήσει την επίσημη λειτουργία του σε βορειοδυτική επαρχία της χώρας, ως μέρος της επίσημης πολιτικής της χώρας κατά της παράνομης εξόρυξης.

Οι ανθρακωρύχοι στο ορυχείο Stilfontein πιστεύεται ότι υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, νερού και άλλων βασικών αναγκών αφού η αστυνομία έκλεισε τις εισόδους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των προμηθειών τους. Πρόκειται για μέρος της επιχείρησης Vala Umgodi ή «Κλείσε την Τρύπα» της αστυνομίας, η οποία περιλαμβάνει την αποκοπή των προμηθειών των ανθρακωρύχων για να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στην επιφάνεια και να συλληφθούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πάνω από 1.000 ανθρακωρύχοι εμφανίστηκαν σε διάφορα ορυχεία στη βορειοδυτική επαρχία, με πολλούς να αναφέρονται ως αδύναμοι, πεινασμένοι και άρρωστοι αφού έμειναν για εβδομάδες χωρίς βασικές προμήθειες.

Περίπου 20 ανθρακωρύχοι βγήκαν στην επιφάνεια από το ορυχείο στο Stilfontein αυτή την εβδομάδα καθώς η αστυνομία φρουρεί περιοχές γύρω από το ορυχείο για να πιάσει όλους όσοι εμφανίζονται από το υπόγειο.

Ο υπουργός Khumbudzo Ntshavheni είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση δεν θα στείλει καμία βοήθεια στους παράνομους ανθρακωρύχους επειδή εμπλέκονται σε εγκληματική ενέργεια. «Δεν στέλνουμε βοήθεια σε εγκληματίες. Θα παρασύρουμε έξω. Θα βγουν. Οι εγκληματίες δεν πρέπει να βοηθηθούν. Οι εγκληματίες θα διωχθούν. Δεν τους στείλαμε εμείς εκεί», είπε ο Ntshavheni.

Η παράνομη εξόρυξη παραμένει κοινή πρακτική στις παλιές περιοχές εξόρυξης χρυσού στη Νότια Αφρική, με τους ανθρακωρύχους να πηγαίνουν σε ορυχεία που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους για να σκάψουν για τυχόν εναπομείναντα κοιτάσματα. Οι ανθρακωρύχοι αυτοί συχνά προέρχονται από γειτονικές χώρες.

Οι παράνομες ομάδες εξόρυξης είναι γνωστό ότι είναι βαριά οπλισμένες και οι διαμάχες μεταξύ αντίπαλων ομάδων μερικές φορές καταλήγουν σε θανατηφόρες συγκρούσεις.


Με πληροφορίες από Associated Press

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΛΓΙΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Βέλγιο: Επεισόδια στις Βρυξέλλες σε πορεία 30.000 διαδηλωτών κατά της ακρίβειας

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία υπολόγισε τη συμμετοχή στη διαδήλωση γύρω στα 30.000 άτομα, όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια «δεν είχαν καμία σχέση» με την ειρηνική συγκέντρωση κατά της λιτότητας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Αντιδράσεις και νομικές επιφυλάξεις για τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Αντιδράσεις και νομικές επιφυλάξεις για τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν

Ο Χέγκσεθ υπερασπίζεται τη δημόσια προβολή της εκτέλεσης — Νομικοί θέτουν ζητήματα δικαστικού ελέγχου και πρόσβασης του κοινού, ενώ επιζών της δολοφονικής επίθεσης εκφράζει επιφυλάξεις
THE LIFO TEAM
Πίτερ Τιλ: Ο χρηματοδότης του Τζέι Ντι Βανς επιστρατεύει τον «Αντίχριστο» στη διαμάχη για την AI

Διεθνή / Πίτερ Τιλ: Ο χρηματοδότης του Τζέι Ντι Βανς επιστρατεύει τον «Αντίχριστο» στη διαμάχη για την AI

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής των PayPal και Palantir επιτίθεται σε Ομπάμα και πάπα Λέοντα, κατηγορώντας τους ότι εκμεταλλεύονται τους φόβους για την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM
Γαλλία: Ενισχύσεις εκπαιδευτικών υπόσχεται η κυβέρνηση — Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις

Διεθνή / Γαλλία: Ενισχύσεις εκπαιδευτικών υπόσχεται η κυβέρνηση - Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις

Το 72% των Γάλλων θεωρεί δικαιολογημένα τα μαθητικά αιτήματα - Περισσότεροι από 71.000 διαδηλωτές στους δρόμους τη δέκατη ημέρα των διαμαρτυριών για την κατάσταση των σχολείων
THE LIFO TEAM
Κυβέρνηση Τραμπ: Μπλόκο στις πράσινες κάρτες – Στο στόχαστρο Microsoft, Adobe και εννέα πανεπιστήμια

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Μπλόκο στις πράσινες κάρτες – Στο στόχαστρο Microsoft, Adobe και εννέα πανεπιστήμια

Παγώνει η διαδικασία απόκτησης πράσινης κάρτας μέσω εργασίας σε Microsoft, Adobe και άλλες έξι εταιρείες – Έρευνες σε εννέα πανεπιστήμια, μεταξύ τους Χάρβαρντ, Γέιλ και Στάνφορντ – Ο Βανς απαιτεί αλλαγές στις προσλήψεις, η Microsoft απορρίπτει τις κατηγορίες
THE LIFO TEAM