Νηστεία αλληλεγγύης μέχρι το Πάσχα πραγματοποιούν μουσουλμάνοι

Νηστεία αλληλεγγύης μέχρι το Πάσχα πραγματοποιούν μουσουλμάνοι Facebook Twitter
2

Αν και το Ραμαζάνι βρίσκεται περισσότερο από δύο μήνες μακριά, ορισμένοι μουσουλμάνοι έχουν ήδη ξεκινήσει νηστεία, ως πράξη αλληλεγγύης, σύμφωνα με το BBC. Η συγκεκριμένη εκστρατεία, που οργανώνεται μέσω των social media, πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένης έντασης μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #Muslims4Lent, μουσουλμάνοι αναρτούν φωτογραφίες στις οποίες ανακοινώνουν από τι νηστεύουν μέχρι το Πάσχα, όταν και λήγει η σαρακοστή. Πολλοί από τους συμμετέχοντες είναι μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται «Eid Pray Love», η οποία αναφέρει ότι είναι μια «πρωτοβουλία με στόχο να ενώσει τους μουσουλμάνους και να αλλάξει την αντίληψή μας μέσω της θετικής, κοινωνικής και διαθρησκειακή δράση». Ο δημιουργός του #Muslims4Lent δήλωσε στο BBC ότι στόχος του ήταν η έναρξη ενός διαθρησκειακού διαλόγου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM