Νηστεία αλληλεγγύης μέχρι το Πάσχα πραγματοποιούν μουσουλμάνοι

Νηστεία αλληλεγγύης μέχρι το Πάσχα πραγματοποιούν μουσουλμάνοι Facebook Twitter
2

Αν και το Ραμαζάνι βρίσκεται περισσότερο από δύο μήνες μακριά, ορισμένοι μουσουλμάνοι έχουν ήδη ξεκινήσει νηστεία, ως πράξη αλληλεγγύης, σύμφωνα με το BBC. Η συγκεκριμένη εκστρατεία, που οργανώνεται μέσω των social media, πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένης έντασης μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #Muslims4Lent, μουσουλμάνοι αναρτούν φωτογραφίες στις οποίες ανακοινώνουν από τι νηστεύουν μέχρι το Πάσχα, όταν και λήγει η σαρακοστή. Πολλοί από τους συμμετέχοντες είναι μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται «Eid Pray Love», η οποία αναφέρει ότι είναι μια «πρωτοβουλία με στόχο να ενώσει τους μουσουλμάνους και να αλλάξει την αντίληψή μας μέσω της θετικής, κοινωνικής και διαθρησκειακή δράση». Ο δημιουργός του #Muslims4Lent δήλωσε στο BBC ότι στόχος του ήταν η έναρξη ενός διαθρησκειακού διαλόγου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Διεθνή / Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Ο υπερκορεσμός της πόλης από νεαρούς Άγγλους που μεταξύ άλλων κατουράνε παντού ή μπλέκουν μεθυσμένοι σε καυγάδες, έχει προξενήσει εδώ και χρόνια αντιδράσεις, με τις αρχές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
NEWSROOM
Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Διεθνή / Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονεία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Πρωτοφανείς διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Ισραήλ κλονίζουν για πρώτη φορά τον αλαζόνα ακροδεξιό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επειχειρεί να ελέγξει ασφυκτικά την δικαστική εξουσία της χώρας.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ