Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία Facebook Twitter
EPA
0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος στα ανοιχτά των ακτών των νήσων της Ινδονησίας Ιάβα και Μπαλί, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό και σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:44 (ώρα Ελλάδας) βορειοανατολικά του ανατολικού άκρου της Ιάβα σε βάθος 10,3 χιλιομέτρων.

Η σεισμική δόνηση έρχεται λιγότερο δύο εβδομάδες μετά από τον ισχυρό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι στην επαρχία Σουλαουέζι της Ινδονησίας, που είχε αποτέλεσμα 2.045 νεκρούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές από τη νέα σεισμική δόνηση. 

Τις προηγούμενες ημέρες, συνολικά 74.044 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγια σε 112 κέντρα εκκένωσης στην επαρχία και 8.731 άτομα εκτός της επαρχίας.

Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν περισσότερα από 67.300 σπίτια στο Παλού και τις παρακείμενες επαρχίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM