Νέος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων στη Νότια Κορέα

Νέος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν τοποθέτησε σήμερα (8/8) τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγό Τζεόνγκ Κιεόνγκ-ντου στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας, σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Ο 57χρονος Τζεόνγκ είναι πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ενώ ο διορισμός του θα επισημοποιηθεί μετά από ακρόαση στο κοινοβούλιο.

Είναι ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας που αναλαμβάνει την ηγεσία του Γ.Ε.ΕΘ.Α. μετά από χρονικό διάστημα 23 ετών.

Η ακρόαση στο κοινοβούλιο έχει τυπικό χαρακτήρα, καθώς ο Μουν έχει την εξουσία να τον τοποθετήσει στη νέα του θέση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM