Νέες οδηγίες για τους παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ - Ποιοι κινδυνεύουν με απέλαση

Νέες οδηγίες για τους παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ - Ποιοι κινδυνεύουν με απέλαση Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διατηρήσει τα μέτρα προστασίας για τους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη παιδιά (τους αποκαλούμενους "dreamers") αλλά θα θεωρήσει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους για απέλαση, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν σήμερα.


Οι οδηγίες αυτές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας αποτελούν το σχέδιο εφαρμογής των διαταγμάτων που αφορούν τη συνοριακή ασφάλεια και τη μετανάστευση και υπογράφηκαν από τον Τραμπ στις 25 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του.


Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα για τα 11 εκατομμύρια των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ, υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και θα σταματήσει τους επίδοξους τρομοκράτες που θέλουν να μπουν στη χώρα.


Στελέχη του υπουργείου που μίλησαν σε δημοσιογράφους υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους είπαν ότι μολονότι θα μπορούσε να απελαθεί οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στη χώρα, οι υπηρεσίες θα δώσουν προτεραιότητα σε όσους θεωρούνται "απειλή" για τις ΗΠΑ. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται όσοι μπήκαν πρόσφατα στη χώρα, όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα και εκείνοι που βαρύνονται με κατηγορίες αλλά δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη.


Αρκετές από τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο αυτή δεν θα εφαρμοστούν αμέσως από τους πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης επειδή εξαρτώνται από το Κογκρέσο ή από διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες.


Με βάση τις νέες οδηγίες θα μπορούν να απελαύνονται άμεσα όσοι παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ για πάνω από δύο χρόνια. Σήμερα, με άμεση απέλαση απειλούνται μόνο όσοι συλλαμβάνονται κοντά στα σύνορα και δεν μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ για πάνω από 14 ημέρες. Επίσης, η υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) θα μπορεί να θέτει υπό κράτηση τους μετανάστες που περιμένουν να εκδοθεί δικαστική απόφαση για το αν θα απελαθούν ή θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα (για παράδειγμα, αν θα τους χορηγηθεί άσυλο).


Μια άλλη σκέψη είναι να στέλνονται οι μη Μεξικανοί μετανάστες που πέρασαν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα πίσω στο Μεξικό αν εναμονή της απόφασης για την περίπτωσή τους. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου πάντως επισημαίνουν ότι αυτό εξαρτάται από

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM