Νέες οδηγίες για τους παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ - Ποιοι κινδυνεύουν με απέλαση

Νέες οδηγίες για τους παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ - Ποιοι κινδυνεύουν με απέλαση Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διατηρήσει τα μέτρα προστασίας για τους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη παιδιά (τους αποκαλούμενους "dreamers") αλλά θα θεωρήσει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους για απέλαση, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν σήμερα.


Οι οδηγίες αυτές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας αποτελούν το σχέδιο εφαρμογής των διαταγμάτων που αφορούν τη συνοριακή ασφάλεια και τη μετανάστευση και υπογράφηκαν από τον Τραμπ στις 25 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του.


Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα για τα 11 εκατομμύρια των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ, υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και θα σταματήσει τους επίδοξους τρομοκράτες που θέλουν να μπουν στη χώρα.


Στελέχη του υπουργείου που μίλησαν σε δημοσιογράφους υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους είπαν ότι μολονότι θα μπορούσε να απελαθεί οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στη χώρα, οι υπηρεσίες θα δώσουν προτεραιότητα σε όσους θεωρούνται "απειλή" για τις ΗΠΑ. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται όσοι μπήκαν πρόσφατα στη χώρα, όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα και εκείνοι που βαρύνονται με κατηγορίες αλλά δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη.


Αρκετές από τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο αυτή δεν θα εφαρμοστούν αμέσως από τους πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης επειδή εξαρτώνται από το Κογκρέσο ή από διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες.


Με βάση τις νέες οδηγίες θα μπορούν να απελαύνονται άμεσα όσοι παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ για πάνω από δύο χρόνια. Σήμερα, με άμεση απέλαση απειλούνται μόνο όσοι συλλαμβάνονται κοντά στα σύνορα και δεν μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ για πάνω από 14 ημέρες. Επίσης, η υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) θα μπορεί να θέτει υπό κράτηση τους μετανάστες που περιμένουν να εκδοθεί δικαστική απόφαση για το αν θα απελαθούν ή θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα (για παράδειγμα, αν θα τους χορηγηθεί άσυλο).


Μια άλλη σκέψη είναι να στέλνονται οι μη Μεξικανοί μετανάστες που πέρασαν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα πίσω στο Μεξικό αν εναμονή της απόφασης για την περίπτωσή τους. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου πάντως επισημαίνουν ότι αυτό εξαρτάται από

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM