Νέα Ζηλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν τη μεταφορά των κοάλα από την Αυστραλία

Νέα Ζηλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν τη μεταφορά των κοάλα από την Αυστραλία Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για να μεταφερθούν κοάλα στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να διασωθεί το είδος αυτό που απειλείται από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες στην Αυστραλία, ένα αίτημα που φαίνεται να απορρίπτει το Ουέλινγκτον.

Η Ένωση για τη Μεταφορά των Κοάλα προτείνει τα μαρσιποφόρα αυτά, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία επί μήνες, να βρουν καταφύγιο στη Νέα Ζηλανδία, όπου υπάρχουν 300.000 στρέμματα δέντρων ευκαλύπτου.

Σε έκθεσή του ο καθηγητής Κρις Ντίκμαν του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, ένας αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται θηλαστικά, πτηνά και ερπετά, αλλά όχι τα έντομα και τα ασπόνδυλα.

Νέα Ζηλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν τη μεταφορά των κοάλα από την Αυστραλία Facebook Twitter
EPA

Εξάλλου μεγάλη είναι η ανησυχία για την ικανότητα επιβίωσης των ζώων που επέζησαν από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Νέας Ζηλανδίας) είχαν συγκεντρωθεί 7.500 υπογραφές για τη μεταφορά των κοάλα, όμως εκπρόσωπος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν εξήγησε μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ότι στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι να βοηθήσει την Αυστραλία να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές προκειμένου τα κοάλα «να παραμείνουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ο Σάιμον Έιρε, επιστημονικός υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον, εξήγησε ότι θα χρειαστεί να παρασχεθεί βοήθεια στις αυστραλιανές αρχές ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση. «Κατά τη γνώμη μας πρέπει να βοηθήσουμε την Αυστραλία και δεν πρόκειται μόνο για τα κοάλα, αλλά και για τα άλλα είδη που απειλούνται από τις πυρκαγιές», τόνισε.

Η μεταφορά ενός είδους σε νέο φυσικό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει κινδύνους αποσταθεροποιώντας την ισορροπία των ήδη υπαρχόντων πληθυσμών ζώων.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM