Νέα Υόρκη: Άγημα από την προεδρική φρουρά στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου- Για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Νέα Υόρκη: Με άγημα από την προεδρική φρουρά, η παρέλαση για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στην 5η Λεωφόρο Facebook Twitter
Φωτ.: Twiter
0

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε φέτος η παρέλαση της ελληνικής ομογένειας στην 5η λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Στην παρέλαση για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που έγινε χθες, συμμετείχαν περισσότεροι από 80 σύλλογοι, σωματεία και κοινότητες των ομογενών από την περιοχή της Νέας Υόρκης ενώ σημαντική στιγμή ήταν η παρέλαση αγήματος Ευζώνων, που συμμετείχς σε όλες τις εκδηλώσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία, ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

Ιωάννης Μελισσανίδης, Φανή Χαλκιά και άλλες προσωπικότητες συμμετείχαν στην επέτειο για την Ελληνική Ανεξαρτησία μεταξύ των οποίων και o δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Άνταμς.

Από ελληνικής πλευράς, παρόντες στην παρέλαση, μεταξύ άλλων, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, καθώς και αντιπροσωπεία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββα Αναστασιάδη (ΝΔ), τη Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και την Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ).

Το πρωί του Σαββάτου τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς συναντήθηκαν με τους ηγέτες των Ποντίων της Αμερικής, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τον αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και την διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών, των εθίμων και της ίδιας της ποντιακής διαλέκτου.

Σχετική ανάρτηση για την παρουσία αγήματος της προεδρικής φρουράς έκανε με ανάρτησή του και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Μαΐου με ανάρτησή της στο Twitter η προεδρική φρουρά έκανε γνωστό πως ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα πραγματοποιηθεί φέτος «ο εορτασμός της της 201ης επετείου της Επανάστασης του 1821 με τη λαμπρή παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 5 Ιουνίου».

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ