Ναυάγησε ξαφνικά η συμφωνία Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ναυάγησε ξαφνικά η συμφωνία Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
0

Ναυάγησε ξαφνικά η συμφωνία για τα πυρηνικά και η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το γεύμα εργασίας ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ακυρώθηκε, ενώ δεν επετεύχθη συμφωνία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ σε λίγη ώρα αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αιφνίδια εξέλιξη και ενώ όλα έδειχναν πως η συνάντηση εξελίσσονταν καλά.

Για την ώρα είναι γνωστό πως οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν διακόπηκαν και οι δυο άνδρες αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους.

Οι δυο ηγέτες δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν εκφράσει χτες την αισιοδοξία τους κατά την έναρξη της δεύτερης συνόδου τους, οκτώ μήνες μετά την ιστορική συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, δήλωσε ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

Ο Κιμ από την πλευρά του είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν και αντάλλαξαν κομπλιμέντα στο επίσημο δείπνο τους, δεν υπήρξε κάποια σαφής ένδειξη προόδου στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα-κλειδί της αποπυρηνικοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ