Ν. Ζηλανδία: Εξαψήφια αποζημίωση σε εργάτρια του σεξ, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Ν. Ζηλανδία: Εξαψήφια αποζημίωση σε εργάτρια του σεξ, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης Facebook Twitter
0

Μια εργάτρια του σεξ στη Ν. Ζηλανδία θα λάβει εξαψήφια αποζημίωση, μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, σε βάρος επιχειρηματία.

Το ποσό αποτελεί μέρος του διακανονισμού για την αποζημίωση της γυναίκας για «ψυχική οδύνη και απώλεια εσόδων», σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την εκπροσωπεί.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως και οι ταυτότητες των εμπλεκομένων, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Όμως, αυτός ο διακανονισμός θεωρείται ορόσημο για τα δικαιώματα των εργατριών του σεξ.

«Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το είδος δουλειάς που κάνουν, έχουν το δικαίωμα προστασίας από τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας», τόνισε ο Μάικλ Τίμινς, διευθυντής της Office of Human Rights Proceedings, της οργάνωσης που εκπροσώπησε την εργάτρια του σεξ. Ο ίδιος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να βεβαιωθούν ότι κατανοούν και σέβονται αυτό το δικαίωμα.

«Χρειάζεται θάρρος για να ορθώσεις ανάστημα στον χώρο εργασίας, οποιονδήποτε χώρο εργασίας», επεσήμανε από την πλευρά της η Κάθριν Χίλι, εθνική συντονίστρια της κολεκτίβας εργατριών του σεξ στη Ν. Ζηλανδία. «Είναι σπουδαίο να βλέπουμε έναν διακανονισμό αυτού του τύπου να προσφέρεται στο πλαίσιο της σεξουαλικής εργασίας, σε μία εργάτρια του σεξ», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ