Μια εργάτρια του σεξ στη Ν. Ζηλανδία θα λάβει εξαψήφια αποζημίωση, μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, σε βάρος επιχειρηματία.

 

Το ποσό αποτελεί μέρος του διακανονισμού για την αποζημίωση της γυναίκας για «ψυχική οδύνη και απώλεια εσόδων», σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την εκπροσωπεί.

 

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως και οι ταυτότητες των εμπλεκομένων, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Όμως, αυτός ο διακανονισμός θεωρείται ορόσημο για τα δικαιώματα των εργατριών του σεξ.

 

«Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το είδος δουλειάς που κάνουν, έχουν το δικαίωμα προστασίας από τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας», τόνισε ο Μάικλ Τίμινς, διευθυντής της Office of Human Rights Proceedings, της οργάνωσης που εκπροσώπησε την εργάτρια του σεξ. Ο ίδιος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να βεβαιωθούν ότι κατανοούν και σέβονται αυτό το δικαίωμα.

 

«Χρειάζεται θάρρος για να ορθώσεις ανάστημα στον χώρο εργασίας, οποιονδήποτε χώρο εργασίας», επεσήμανε από την πλευρά της η Κάθριν Χίλι, εθνική συντονίστρια της κολεκτίβας εργατριών του σεξ στη Ν. Ζηλανδία. «Είναι σπουδαίο να βλέπουμε έναν διακανονισμό αυτού του τύπου να προσφέρεται στο πλαίσιο της σεξουαλικής εργασίας, σε μία εργάτρια του σεξ», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr