Μπροστά η Κεντροαριστερά στην Ιταλία

Μπροστά η Κεντροαριστερά στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Piepoli που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, τα κόμματα της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν το 38% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, με ποσοστό 34% και ακολουθούν το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία του Νίκι Βέντολα, με ποσοστό 3,5% και μικρότερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς με 0,5%.

Από την άλλη πλευρά, η Κεντροδεξιά προσελκύει το 34% του συνόλου του δείγματος. να 20% των ερωτηθέντων δήλωσε έτοιμο να ψηφίσει τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 4,5% τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, το 3% το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, το 3,5% τη Λέγκα του Βορρά, το 2% τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (UdC) και το 1,5% μικρότερες συντηρητικές δυνάμεις.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με 18% της πρόθεσης ψήφου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM