Μπαγκλαντές: Σκηνοθέτης και ηθοποιός συνελήφθησαν, λόγω σκηνής ταινίας που εξόργισε την αστυνομία

Μπαγκλαντές: Σκηνοθέτης και ηθοποιός συνελήφθησαν, λόγω σκηνής ταινίας που εξόργισε την αστυνομία Facebook Twitter
0

Ένας σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός συνελήφθησαν στο Μπαγκλαντές και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες, λόγω σκηνής ταινίας που εξόργισε την αστυνομία.

Στη συγκεκριμένη σκηνή η αστυνομία ανακρίνει σκληρά ένα θύμα βιασμού, μια αναφορά στη στάση της χώρας απέναντι στη βία των γυναικών. Πρόκειται για σκηνή της ταινίας «Nabab LLB», ένα δικαστικό δράμα για τον βιασμό και την αντιμετώπιση των θυμάτων, που βγήκε σε τοπική πλατφόρμα streaming στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η επίμαχη σκηνή έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα, όπως και αρκετά σχόλια για την αστυνομία. Έπειτα από αυτό, την Παρασκευή συνελήφθησαν ο σκηνοθέτης Ανόνο Μαμούν, όπως και ο ηθοποιός Σαχίν Μρίντα, που υποδύεται τον αστυνομικό.

«Ο αστυνομικός την ανέκρινε χρησιμοποιώντας πολύ προσβλητικές χειρονομίες και χυδαία γλώσσα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη θετική διασκέδαση και θα δημιουργήσει αρνητικές αντιλήψεις για την αστυνόμευση στο κοινό», ανέφερε σε ανακοίνωση η μητροπολιτική αστυνομία της Ντάκα.

Οι δύο συνελήφθησαν για «τη δημιουργία ταινίας και την ερμηνεία σε ταινία που περιλαμβάνει τέτοιο προσβλητικό και χυδαίο διάλογο», διευκρίνισε η ανακοίνωση.

Ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή και σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη «δημιουργία ταινίας με πορνογραφικό περιεχόμενο», για άλλη σκηνή, που αναπαριστά τη σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο τους είναι αντιμέτωποι με επταετή ποινή φυλάκισης αν καταδικαστούν. Επίσης, αστυνομικοί αναζητούν για να συλλάβουν την Ορσίτα Σπόρσια, την 27χρονη ηθοποιό που υποδύεται το θύμα βιασμού.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ταινία «προσέβαλε ολόκληρο το Σώμα». «Η πλοκή είναι εντελώς κατασκευασμένη και δυσάρεστη. Βασίζεται σε απόλυτο ψέμα», συμπλήρωσε.

Συνήθως, οι ταινίες περνούν από το συμβούλιο λογοκρισίας του Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι κανονισμοί που αφορούν τις πλατφόρμες streaming.

Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασαν τις συλλήψεις, ενώ υπογράμμισαν ότι η ταινία αναπαριστά με ακρίβεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα θύματα βιασμού στο νομικό σύστημα του Μπαγκλαντές.

«Αυτές οι συλλήψεις δεν είναι κάτι νέο, αλλά η συνέχιση των επιθέσεων στην καλλιτεχνική ελευθερία», τόνισε ο ακτιβιστής Ρεζαούρ Ραχμάν Λένιν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η βία εναντίον των γυναικών αυξάνεται στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με ακτιβιστές. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο έχουν αναφερθεί περισσότερες από 630 υποθέσεις βιασμού, ενώ 29 γυναίκες δολοφονήθηκαν μετά την επίθεση και πέντε αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ASK.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ