Μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά στο Κολοσσαίο διαμαρτυρόμενοι για τα τεμένη που κλείνουν οι αρχές

Μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά στο Κολοσσαίο διαμαρτυρόμενοι για τα τεμένη που κλείνουν οι αρχές Facebook Twitter
4

 

  Ρώμη, Ιταλία: Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν δίπλα στο Κολοσσαίο σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης να κλείσουν τα αυτοσχέδια τεμένη και ζητώντας από τις ιταλικές αρχές να προστατεύσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα. Το πλήθος γονάτισε σε χαλάκια προσευχής και μουσαμάδες στο πεζοδρόμιο σε απόσταση λίγων μέτρων από το αρχαίο μνημείο. Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι διαμένουν στην Ιταλία, ωστόσο υπάρχουν πολύ λίγα τεμένη που λειτουργούν με άδεια των αρχών. Η οργάνωση Dhuumcatu Association, που διοργάνωσε τη σημερινή διαμαρτυρία, επισήμανε ότι η αστυνομία έχει κλείσει τρία αυτοσχέδια τεμένη στη Ρώμη τους τελευταίους μήνες. (Φωτ.:EPA/ANGELO CARCONI)

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι ιταλοί κλείνουν τεμένοι εδώ ανοίγουμε με δικά μας χρήματα καινούργια. Μπράβο παιδιά με την ψήφο σας έτσι να διαλύσουμε τα πάντα το έθνος μας, την κοινωνία μας, την χώρα μας, τον θεσμό της οικογένειας ,όλα έτσι.
Κάτι σαν το πατρίς θρησκεία οικογένεια δηλαδή. Μόνο τα τσάμικα και ο Παττακός λείπουν. Πρώτον οι Ιταλοί κλείνουν τα παράνομα γιατί έχουν και νόμιμα. Δεύτερον, εμείς δεν έχουμε νόμιμα κανένα και υποχρεούμαστε να ανοίξουμε τουλάχιστον ένα. Ναι υποχρεούμαστε απ τις ευρωπαικές συνθήκες στις οποίες συμμετέχουμε για να γίνουμε καλύτερο κράτος, αλλιώς κι εσύ θα σουν τώρα κάτι σαν αυτούς με τα χαλάκια. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι καθόλου θρησκεία. Οι κοινωνίες που έχουν τη λιγότερη είναι και οι καλύτερες από κάθε άποψη: κοινωνικού κρατους, βιοτικού επιπέδου, μόρφωσης κλπΗ Ελλάδα φυσικά απέχει πολύ από κάτι τέτοιο.
Ένδοξε κινέζε στρατηγέ, όταν λέμε "η λύση είναι καθόλου θρησκεία" εννοούμε "το καλύτερο θα ήταν ο καθένας να επιλέγει ελεύθερα, από μόνος του, να μην ακολουθεί κάποια θρησκεία", όχι "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Επομένως ξεκινάμε με ίσα δικαιώματα για όλους, άρα τόπος λατρείας για όλους.