Μόσχα: Με σύστημα αναγνώρισης προσώπου η αγορά εισιτηρίου του μετρό

Μόσχα: Οι επιβάτες αγοράζουν εισιτήριο του μετρό με σύστημα αναγνώρισης προσώπου Facebook Twitter
AP
0

Το εκτεταμένο δίκτυο του μετρό της Μόσχας ξεκίνησε σήμερα ένα σύστημα πληρωμής του εισιτηρίου με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε περισσότερους από 240 σταθμούς.

Σύμφωνα με τις αρχές αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο.

Η Μόσχα των 12,7 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες στον κόσμο.

Έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον κορωνοϊό ενώ σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η αστυνομία χρησιμοποιεί το σύστημα παρακολούθησης σε πολιτικές συγκεντρώσεις για να κάνει προληπτικές συλλήψεις.

Οι αρχές δίνουν τώρα τη δυνατότητα στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου για να πληρώσουν το εισιτήριό τους με ένα σύστημα που ονομάζεται «Face Pay».

«Η Μόσχα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου αυτό το σύστημα λειτουργεί σε τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Maxim Liksutov, επικεφαλής του τμήματος μεταφορών της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Liksutov είπε ότι η χρήση του «Face Pay» είναι εθελοντική και ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και οι άλλες μέθοδοι πληρωμής.

Πριν από τη χρήση του συστήματος, οι επιβάτες πρέπει να συνδέσουν το πρόσωπό τους ηλεκτρονικά με τις μετακινήσεις τους και τις τραπεζικές τους κάρτες μέσω της εφαρμογής Moscow Metro.

Για να χρησιμοποιήσουν το μετρό, οι επιβάτες που είναι εγγεγραμμένοι στο «Face Pay» πρέπει απλώς να κοιτάξουν μια κάμερα που έχει τοποθετηθεί σε ένα καθορισμένο κουτί που περιστρέφεται.

Το τμήμα μεταφορών της πόλης δήλωσε ότι τα δεδομένα των επιβατών θα κρυπτογραφηθούν με ασφάλεια. Οι ομάδες για τα ψηφιακά δικαιώματα ωστόσο, λένε ότι το σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Roskomsvoboda, μια ομάδα για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της πληροφορίας, προειδοποίησε ότι το «Face Pay» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς επιτήρησης από τις αρχές.


Το γραφείο του δημάρχου της Μόσχας είχε ανακοινώσει το 2018, ότι αναπτύσσει σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο μετρό για τον εντοπισμό καταζητούμενων εγκληματιών, τότε που η Ρωσία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ