Μήνυμα στον Τραμπ έστειλε ο πρόεδρος του Μεξικό: Κανείς δεν θα μας απειλεί πως θα υψώσει τείχος

Μήνυμα στον Τραμπ έστειλε ο πρόεδρος του Μεξικό: Κανείς δεν θα μας απειλεί πως θα υψώσει τείχος Facebook Twitter
1

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο σκοπός του είναι η χώρα του να αναπτυχθεί οικονομικά, να γίνει ισχυρότερη, ώστε κανένας να μην μπορεί να την απειλήσει στο μέλλον ότι θα ανεγείρει ένα τείχος στα σύνορα, κάνοντας μια όχι και πολύ συγκαλυμμένη αναφορά σε κάτι που δεν σταματά να επαναλαμβάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Το Μεξικό θα γίνει ισχυρό, θα αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων, κανένας δεν θα μας απειλεί να κλείσει τα σύνορά μας ή να στρατιωτικοποιήσει τα σύνορα, να οικοδομήσει ένα τείχος», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος θα αναλάβει την εξουσία την 1η Δεκεμβρίου, απευθυνόμενος σε μηχανικούς. «Αυτό θα γίνει εφικτό διότι η χώρα μας θα γνωρίσει (οικονομική) ανάπτυξη, θα υπάρχει απασχόληση», πρόσθεσε.

Πρόσφατα, ο Τραμπ υποστήριξε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ ασφαλή σύνορα διότι στο Μεξικό καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών το 2017.

Ο Τραμπ εξελέγη στον Λευκό Οίκο υποσχόμενος να απελάσει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες και να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίζεται η είσοδος παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας ένα μεγάλο μέρος τους εγκληματίες.

Οι εκρηκτικές δηλώσεις του ρεπουμπλικάνου για το θέμα προκάλεσαν τη χειρότερη διπλωματική κρίση στις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τη 14η Μαΐου, υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε το Μεξικό για να συναντηθεί με τον Λόπες Ομπραδόρ.

Το ζήτημα του τείχους που επαναλαμβάνει αέναα ότι θέλει ο Τραμπ πάντως δεν εθίγη τότε, ούτε στις επιστολές που αντάλλαξαν ο Τραμπ και ο μεξικανός μελλοντικός ομόλογός του.

Στο Μεξικό το 2017 καταγράφηκαν 28.711 ανθρωποκτονίες, αριθμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Η κατάσταση μοιάζει να έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς το πρώτο εξάμηνο καταγράφηκαν ήδη 15.973 ανθρωποκτονίες στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια