Είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων και εξαιρετικό ταλέντο στη ζωγραφική. Ο Cosimo Geracitano, μεγάλωσε στη Bivongi, μια μικρή ιταλική πόλη και όταν ήταν ακόμη παιδί, όπως λέει, η μητέρα του του είχε πει ότι έχει ξεχωριστά χέρια. 

 

Δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε, πιστεύοντας πως αναφερόταν στην δεξιοτεχνία του να επισκευάζει μηχανές και αυτοκίνητα, όμως, κάπως μεγαλύτερος θα ανακάλυπτε το μεγάλο πάθος του για την τέχνη. 

 

Μέχρι τα 37 του δημιουργούσε ακατάπαυστα πιστά αντίγραφα σπουδαίων έργων τέχνης, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά κανείς να μην πιστεύει ότι δεν είναι επαγγελματίας ζωγράφος που απλώς άλλαξε επάγγελμα για να επιβιώσει. 

 

Αγαπά -και αντιγράφει- μεγάλους δασκάλους της Αναγέννησης και του ιμπρεσιονισμού, ενώ το μυστικό του για κάθε πιστό αντίγραφο έργων του Μιχαήλ Άγγελου, του Ντα Βίντσι και άλλων είναι η παρατήρηση και η λεπτομέρεια. Μέχρι στιγμής και καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει δημιουργήσει 45 αντίγραφα που κάνουν Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και λάτρεις της Τέχνης να μιλούν για έναν πραγματικό καλλιτέχνη - έστω και της αντιγραφής. 

 

Μηχανικός αυτοκινήτων δημιουργεί εκπληκτικά αντίγραφα σπουδαίων έργων της Αναγέννησης

 

«Χρειάζεται υπομονή και έμφαση στις λεπτομέρειες. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις, αν βιάζεσαι. Αν βιάζεσαι, θα αποτύχεις. Πρέπει να μη σε παρασύρει η συνολική εικόνα. Να παρατηρείς τις λεπτομέρειες ενός σημείου, έτσι όπως αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια σου. Κοίτα το καλά και ξαφνικά θα αρχίσει να σου αποκαλύπτεται σε όλη την τρομερή λεπτομέρειά του», εξηγεί.

 

Όσο για το σπίτι του; Είναι γεμάτο από υπέροχους πίνακες και γλυπτά που ο ίδιος έχει δημιουργήσει: στο ταβάνι του σαλονιού του μπορεί κανείς να βρει ένα πιστό αντίγραφο λεπτομέρειας της Καπέλα Σιστίνα.

 

Όπως λέει, ο άλλοτε μηχανικός ποτέ δεν κουράζεται να παρατηρεί τόσο τα αυθεντικά έργα, όσο και τα δικά του αντίγραφα. Είναι κάτι που τον ξεκουράζει, ειδικά όταν πρέπει να αναζητήσει μια ιστορική λεπτομέρεια, ακόμη μία ιστορία πίσω από ένα πίνακα. Γι' αυτόν είναι η καθημερινότητά του... 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr