Μέρκελ κατά Ερντογάν: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις δηλώσεις του

Μέρκελ κατά Ερντογάν: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις δηλώσεις του Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία δικαιολογία» για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνέκρινε την απαγόρευση από τις γερμανικές αρχές των πολιτικών εκδηλώσεων στην χώρα τους με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων με τις «φασιστικές πρακτικές» που παραπέμπουν στη ναζιστική περίοδο.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι τα σχόλια του επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμβάλλουν μονάχα στον ευτελισμό του πόνου που βίωσαν τα θύματα των εγκλημάτων των ναζί εναντίον της ανθρωπότητας κι ήταν ιδιαιτέρως θλιβερά δεδομένων των πολλών κοινών που ενώνουν τις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές με την Άγκυρα σε θέματα όπως η ελευθερία του τύπου και η σύλληψη του γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Εντούτοις, όπως σημείωσε, το Βερολίνο παραμένει προσηλωμένο στην προάσπιση της ελευθεροτυπίας, του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης και θα συνεχίσει να επιτρέπει σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της Τουρκίας στη Γερμανία, όσο οι επισκέψεις τους ανακοινώνονται με διαφανή τρόπο και εγκαίρως και με σεβασμό στη γερμανική νομοθεσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM