Μέρκελ: «Κ. Τσίπρα τέλος λιτότητας και ευρωζώνη δεν γίνονται ταυτόχρονα»

Μέρκελ: «Κ. Τσίπρα τέλος λιτότητας και ευρωζώνη δεν γίνονται ταυτόχρονα» Facebook Twitter
SOOC
3

«Συντρίμμια» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η Άνκελα Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο στη γερμανική Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τη συμφωνία επί του ελληνικού προγράμματος πριν αυτή τεθεί σε ψηφοφορία.

«Στις 20 Φεβρουάριου, η Ευρωπαϊκή Ενωση παρέτεινε το πρόγραμμα βοήθειας όμως η Ελλάδα μονομερώς το διέκοψε δημιουργώντας πρόβλημα στην χρηματοδότησή της  Ετσι διακόπηκε η προσπάθεια.  Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια. Καταστράφηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη. Το θέμα είναι τώρα πως θα γεφυρωθεί αυτό» είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας.

Αφού απέκλεισε ως παράνομο το κούρεμα του χρέους, η Μέρκελ εριξε όλη την ευθύνη της τελευταίας εμπλοκής στο ελληνικό ζήτημα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι διέκοψε τη διαπραγμάτευση και πήγε σε δημοψήφισμα.
“Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές με δύο υποσχέσεις: να σταματήσει τη λιτότητα και να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη,. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα”, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα ήταν και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πως το ευρώ είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ότι μόνο με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στους Ελληνες το τρίτο πακέτο στήριξης.

Από την πλευρά του ο Σόιμπλε επανέλαβε τις δηλώσεις του περί grexit λέγοντας ότι  «μια προσωρινή έξοδος θα είναι το καλύτερο μονοπάτι», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλοί μέσα στην κυβέρνηση που πιστεύουν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τον λαό της χώρας».

Αφού αναγνώρισε ότι η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε πως η ελληνική πρόοδος στην υλοποίηση των μέτρων θα παρακολουθείται, επισημαίνοντας πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM