Μεγαλοεργολάβος που χτίζει στα κατεχόμενα εκπροσωπείται από κυπριακό δικηγορικό γραφείο

Κύπρος: Μεγαλοεργολάβος που χτίζει στα κατεχόμενα συνεργάζεται με δικηγορικό γραφείο στα ελεύθερα εδάφη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Στο «μικροσκόπιο» έχει τεθεί επιχειρηματική δράση συγκεκριμένου επιχειρηματία στα κατεχόμενα της Κύπρου και μάλιστα οι κινήσεις του στην ελεύθερα εδάφη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΠΟΛΙΤΗ» της Κύπρου κυπριακό δικηγορικό γραφείο εκπροσωπεί μεγαλοεπιχειρηματία που χτίζει στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τον μεγαλοεργολάβο Afik Yaacov του Ομίλου εταιρειών Afik, ο οποίος έχει ιδιαίτερα αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα χωριά του Τρικώμου, της Καραπασίας, της Ακανθούς και στο Μπουγάζι, ενώ το όνομά του εμπλέκεται και σε πολλές αγοραπωλησίες ακινήτων στα κατεχόμενα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΠΟΛΙΤΗ», ενέγραψε εταιρεία και στις ελεύθερες περιοχές με τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Afik Yaacov, ο οποίος παρουσιάζεται από το 2006 μέχρι και σήμερα ως διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής των έργων του Ομίλου Afik, φέρεται να ενέγραψε τον Οκτώβριο του 2020 στον έφορο Εταιρειών την εταιρεία DANILEN LTD. Την διεργασία σε νομικό επίπεδο για την εγγραφή της εταιρείας στον έφορο Εταιρειών φέρεται να διεκπεραίωσε το δικηγορικό γραφείο Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» η διεύθυνση της εταιρείας DANILEN LTD φαίνεται να είναι ταυτόσημη με τη διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. του προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστου Κληρίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύνδεση του εν λόγω δικηγορικού γραφείου με τον Afik Yaacov φαίνεται και από τις υπογραφές που υπάρχουν στο καταστατικό της εταιρείας, καθώς και σε όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν στον έφορο Εταιρειών για σκοπούς εγγραφής της εταιρείας στην Κύπρο, και τα οποία φέρουν το όνομα του γιου του Χρίστου Κληρίδη, Κωνσταντίνου Κληρίδη.

Το ζήτημα πάντως δεν είναι νομικό αλλά εγείρει ηθικούς προβληματισμούς καθώς όπως προαναφέρθηκε ο μεγαλοεργολάβος δραστηριοποιείται «καταπατώντας ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα», όπως αναφέρει ο «ΠΟΛΙΤΗΣ».

Όλο το θέμα της διασύνδεσης εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκεί στα μέλη του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης. έκανε λόγο για κακόβουλα ψεύδη τα οποία έχουν σκοπό να τον πλήξουν ενόψει των επικείμενων εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM
Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Διεθνή / Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε τούνελ της Γάζας αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου για να εμποδίσει τη συμφωνία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Ο ρόλος του Ιράν και οι επιπτώσεις στην ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Διεθνή / Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς καλείται να λύσει το γερμανικό παράδοξο: υψηλή απασχόληση αλλά ιστορικά χαμηλές ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο. Ποιες μεταρρυθμίσεις προωθεί για να στηρίξει την οικονομία;
LIFO NEWSROOM
Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Η Τουρκία επαναπατρίζει 82 υπηκόους της από την Τρίπολη λόγω σφοδρών συγκρούσεων - Η διεθνής κοινότητα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και πολιτική σταθερότητα στη Λιβύη.
LIFO NEWSROOM
«Εμφύλιος» στο κόμμα του Τραμπ: Οι ακροδεξιοί αντιτίθενται στο πακέτο περικοπών και φόρων

Διεθνή / «Εμφύλιος» στο κόμμα του Τραμπ: Οι ακροδεξιοί αντιτίθενται στο πακέτο περικοπών και φόρων

Ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν το φορολογικό σχέδιο Τραμπ, απαιτώντας βαθύτερες περικοπές και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, προκαλώντας κρίση εντός του κόμματος
LIFO NEWSROOM