Επίθεση στην General Motors από τον Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας πως κλείνει 5 εργοστάσια της σε ΗΠΑ και Καναδά και πως σκοπεύει να μειώσει κατά 15% το μόνιμο προσωπικό της. 

 

«Πολύ απογοητευμένος από την General Motors και την CEO της, Mary Barra, για το κλείσιμο των εργοστασίων σε Οχάιο, Μίσιγκαν και Μέριλαντ. Δεν κλείνουν τίποτε σε Μεξικό και Κίνα. Οι ΗΠΑ έσωσαν την General Motors και αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Πλέον εξετάζουμε τη διακοπή κάθε κρατικής ενίσχυσης στην GM, συμπεριλαμβανομένων και αυτές για τα ηλετκτρικά αυτοκίνητα.

 

Η General Motors στοιχημάτισε πριν χρόνια στην Κίνα, όταν και δημιούργησε εργοστάσια εκεί (και στο Μεξικό) - δεν νομίζω ότι το στοίχημα αυτό θα τους βγει. Είμαι εδώ για να προστατεύω τους Εργάτες της Αμερικής», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

 

 

 

Σε ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται πως παραμένει αφοσιωμένος στο να «διατηρεί ισχυρή κατασκευαστική παρουσία στις ΗΠΑ». Τονίζει πως από το 2009 έχει επενδύσει πάνω από 22 δισ. δολάρια στις εγχώριες δραστηριότητες της.

 

 

Επίσης αναφέρει πως η αναδιαμόρφωση που ανακοινώθηκε χθες έχει σαν στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία, καθώς και πως «πολλοί» από τους εργάτες που επηρεάζονται από αυτήν θα έχουν τη δυνατότητα να μετατεθούν σε άλλα εργοστάσια της General Motors.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr