Μαζί με επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ

Μαζί με επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων, όπως του ομίλου Siemens και της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, θα ταξιδέψουν με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να συναντήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.


Ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική» και τις απειλές να επιβληθούν δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα τονίσουν πόσες πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ συνδέονται με τις γερμανικές εταιρίες.


Ο όμιλος Siemens, που κατασκευάζει από τρένα έως τουρμπίνες, απασχολεί πάνω από 50.000 άτομα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της, απ' όπου αντλεί το 21% των συνολικών της εσόδων, ενώ το εργοστάσιο της BMW στη Νότια Καρολίνα είναι το μεγαλύτερο της εταιρίας παγκοσμίως.


Ο Τραμπ θα συναντήσει την Μέρκελ, τη μακροβιότερη ηγέτιδα στην Ευρώπη, για πρώτη φορά αύριο στην Ουάσινγκτον. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν επίσης με εκπροσώπους γερμανικών εταιριών.


Οι καγκελάριοι της Γερμανίας έχουν μακρά παράδοση στο να συνοδεύονται από επιχειρηματίες σε σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό. Ανάμεσα σε αυτούς που θα συνοδεύσουν την Μέρκελ είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κατασκευής ρουλεμάν Schaeffler.


Ανάμεσα σε αυτά που έχουν τροφοδοτήσει την ένταση μεταξύ του Βερολίνου και της νέας αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνονται οι κατηγορίες από υψηλόβαθμο σύμβουλο του Τραμπ ότι η Γερμανία επωφελείται με αθέμιτο τρόπο από το αδύναμο ευρώ καθώς και η απειλή του Τραμπ να επιβάλει δασμούς 35% στα εισαγόμενα οχήματα.


Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, αγοράζοντας πέρυσι γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 107 δισεκ. ευρώ πέρυσι ενώ οι αμερικανικές εξαγωγές στη Γερμανία ανήλθαν σε μόλις 58 δισεκ. ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM