Μαθήματα Σάββατο και εκτός αίθουσας: Οι «λύσεις» της Ιταλίας για τη νέα σχολική χρονιά

Μαθήματα Σάββατο και εκτός αίθουσας: Οι «λύσεις» της Ιταλίας για τη νέα σχολική χρονιά Facebook Twitter
0

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υιοθετήσει «ευρηματικές λύσεις» για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα στην Ιταλία διακόπηκαν στις αρχές Μαρτίου και με μόνη εξαίρεση τις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, οι μαθητές δεν επέστρεψαν ούτε για μια ημέρα στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον Τύπο, το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε εννοεί να υιοθετήσει διαφορετικές μεθόδους, οι οποίες θα μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, για την καλύτερη δυνατή μόρφωση των μαθητών: θα μπορούν να γίνονται και μαθήματα εκτός σχολικών συγκροτημάτων, πολλά σχολεία θα παραμένουν ανοικτά και το Σάββατο, ενώ παιδιά διαφορετικής ηλικίας θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα με ίδιο αντικείμενο.

Ο κύριος στόχος είναι να ξανακαθίσουν, επιτέλους, οι μαθητές στα θρανία τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρηθεί σε ένα κάποιο βαθμό και «η διδασκαλία εξ αποστάσεως». Οι διευθυντές και οι λυκειάρχες θα έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων και κρίσης σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση των καταλληλότερων μεθόδων.

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να πει κανείς πως τη νέα σχολική χρονιά ο καθένας θα μπορεί να κάνει, περίπου, εκείνο που προτιμά».

Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των ιταλικών συνδικάτων, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα θα παρουσιάσει αναλυτικά τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας σχολικής χρονιάς και θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM